Βιβλίο
Βιβλιολογικά βιβλία και έντυπα από τη συλλογή του Κώστα Σπανού

Κυριάκος Ντελόπουλος
Επιμέλεια: Κυριάκος Ντελόπουλος
Αθήνα
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Αριθμός Έκδοσης: 1
1998
σ. 62
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7894-08-3
Σημειώσεις: Κατάλογος έκθεσης βιβλίων στη Στοά του Βιβλίου, 12-18 Ιανουαρίου 1998. Επιλογή-επιμέλεια: Κυριάκος Ντελόπουλος.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Περίληψη:

[...] Ο Κώστας Σπανός, παλαιοβιβλιοπώλης, εκδότης και συλλέκτης, των Σπανίων Βιβλίων Σπανός, της "Βιβλιοφιλικής" και του Βιβλιοπωλείου των Βιβλιοφίλων, με 6.000 περίπου είδη αναφερόμενα στο βιβλίο και περί αυτό, διέθεσε τη συλλογή του για τη γνωριμία της από το ευρύ κοινό. Μια επιλογή τριών εκατοντάδων βιβλίων και άλλων εντύπων παρουσιάζεται στον κατάλογο αυτό, ενώ ένας μικρότερος αριθμός εκτέθηκε στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στη Στοά του Βιβλίουαπό τις 12 ως τις 18 Ιανουαρίου 1998.

Στο κατάλογο αυτό, μια επιλεκτική βιβλιογραφία διαρκέστερης χρησιμότητας από την περιστασιακή έκθεση, περιέχονται ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις σε μια χρονολογική κατάταξη η οποία υποβάλλει και οπτικά την αυξανόμενη παραγωγή βιβλίων γα το βιβλίο. Απόδειξη του αναπτυσσόμενου ενδιαφέροντος των ειδικών, η οποία και προοιωνίζεται σημεία μεγαλύτερης ανόδου και υποβάλλει μια αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον του βιβλίου σε οποιαδήποτε μορφή ήθελε πάρει στο μέλλον. [...]

Κυριάκος Ντελόπουλος