Βιβλίο
Προσωπική ταχύτητα

Ρεμπέκα Μίλερ
Μετάφραση: Μάρα Μοίρα
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 221
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3572-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Personal Velocity
Ξένη Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 279
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-05-2013)
Περίληψη:

Επτά ιστορίες, δονούμενες από φρεσκάδα και ακτινοβολία, που διερευνούν, μέσα από επτά συναρπαστικά πορτρέτα, τις πολύπλευρες ζωές των γυναικών. Γυναίκες σημερινές, διαφορετικών τάξεων και ηλικιακών παλεύουν με τη σεξουαλικότητα, το πεπρωμένο, τη μητρότητα, τη συζυγική απιστία, την απόγνωση και, πάνω απ' όλα, με την επιθυμία για ζωή.

Η Γκρέτα, επιμελήτρια βιβλίων, που, ωθούμενη από μια ξαφνική επιτυχία που πυροδοτεί τις φιλοδοξίες της, θα εγκαταλείψει τον άντρα τηςo η μόλις είκοσι ενός ετών Πόλα, που περιμένει παιδί και προσπαθεί να ξεφύγει από τον τρόμο που της προκάλεσε ο θάνατος ενός άνδρα που τον σκότωσε ένα αυτοκίνητο ενώ τη συνόδευε μέχρι το αυτοκίνητό της μετά από γνωριμία σε ένα μπαρo η Ντέλια, μια κακοποιημένη γυναίκα που τρέπεται σε φυγή μαζί με τα παιδιά τηςo και η Λουίζα, μια ζωγράφος που περνάει από τον έναν εραστή στον άλλο με μεγάλη ταχύτητα ενώ συγχρόνως διαιωνίζεται ένα προσωπικό δράμα πάνω στο οποίο δεν έχει κανέναν έλεγχο...

Κοφτερή, ατρόμητη, αληθινή, απολαυστικά λιτή, η "Προσωπική ταχύτητα" σηματοδοτεί την εμφάνιση μιας ξεχωριστής νέας φωνής στην αμερικάνικη πεζογραφία. Η Ρεμπέκα Μίλλερ φέρνει στο φως τον βαθύτερο εαυτό της κάθε ηρωίδας της μέσα από τον τρόπο, πολλές φορές αινιγματικά, που διαμορφώνει την ίδια της τη ζωή.

"Η Προσωπική Ταχύτητα" μας θυμίζει ότι το καλό υλικό μπορεί να είναι παντού. Η Ρεμπέκα Μίλλερ είναι μια εξαιρετική συγγραφέας".
(Carolyn See, The Washington Post Book World)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χρυσούλα ΓούναρηΚρίσεις"BookWorm"19/9/2013
Γιάννης ΠαπαγιάννηςΑνεκπλήρωτες υποθέσεις"Ελεύθερος Τύπος"11/8/2013
Χρυσούλα ΓούναρηΕπτά στιγμές κρίσης"Bookstand"23/7/2013
Κωστής ΠαπαγιώργηςΗ άσωτος θυγατέρα"Lifo"34413/6/2013
Γιάννης ΑσδραχάςΠροσωπική ταχύτητα"Εξπρές"12/5/2013