Βιβλίο
Photo Biennale 21 Topos

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Φωτογράφος: Συλλογικό έργο
Θεσσαλονίκη
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 464
Σχήμα: 20χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σημειώσεις: Κατάλογος της "PhotoBiennale 21" στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ Μαΐου 2010 - Μαΐου 2011, με 40 διαφορετικά εξώφυλλα. Χαιρετισμοί: Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαγγέλης Ιωακειμίδης, υπεύθυνος προγράμματος. Χρηματοδότηση: Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης, ΕΣΠΑ 2007-2013.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-05-2013)
Περίληψη:

Η PhotoBiennale/21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το μοναδικό κρατικό μουσείο φωτογραφίας στην Ελλάδα, με κεντρικό θέμα τον "Τόπο". Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της θεματικής τριλογίας η οποία ξεκίνησε το 2008 με θέμα το "Χρόνο" και θα συνεχιστεί και το 2012 με θέμα το "Λόγο".

Η διεθνής διοργάνωση περιλαμβάνει εκθέσεις που παρουσιάζονται σε μουσεία, γκαλερί και άλλους εκθεσιακούς χώρους σε όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Πέρα από το κεντρικό πρόγραμμα, η διοργάνωση περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις όπως τα Portfolio Reviews, αλλά και το διεθνές βραβείο Cedefop/Photomuseum, το οποίο σχετίζεται με την εργασία και τη φωτογραφία.

Η PhotoBiennale χαρτογραφείται στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας μεταξύ του Fotografia της Ρώμης, της International Photo Biennale της Μόσχας και της PhotoEspana της Μαδρίτης. Το διεθνές κύρος του θεσμού πιστοποιείται και από την ένταξή του στο διεθνές δίκτυο φωτογραφικών φεστιβάλ Festival of Light (www.festivaloflight.net). [...]

Βαγγέλης Ιωακειμίδης