Βιβλίο
Κλινική ψυχοφαρμακολογία
Επίκαιρα θέματα: 2ος κύκλος

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Κώστας Σολδάτος
Επιμέλεια: Δημήτρης Γ. Δικαίος
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 240
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-452-161-6
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-06-2013)
Περίληψη:

Το βιβλίο των καθηγητών Κώστα Σολδάτο και Δημήτρη Δικαίο που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου πρώτου τόμου με τον ίδιο τίτλο. Η έκδοση αποβλέπει στο να καλύψει τις νεότερες ψυχοφαρμακολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις των ψυχώσεων, των συναισθηματικών διαταραχών και των ουσιοεξαρτήσεων, όπως αυτές είχαν αναφερθεί στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας. Ο δεύτερος τόμος, έρχεται να καλύψει και να συμπληρώσει το θεματικό πεδίο της φαρμακολογικής θεραπείας σχεδόν όλων των μειζόνων ψυχικών διαταραχών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας.

Η οργάνωση της ύλης του περιλαμβάνει τρία μέρη. Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι βασικές φαρμακολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις μιας σειράς ψυχιατρικών παθήσεων με οργανικό υπόστρωμα. Το Β΄ Μέρος αφορά στην ψυχοφαρμακολογική αντιμετώπιση των κυριοτέρων διαταραχών με εκδηλώσεις άγχους και το Γ΄ Μέρος ορισμένων παιδοψυχιατρικών διαταραχών. Οι έγκριτοι συγγραφείς των επιμέρους κεφαλαίων, διαθέτουν τα εχέγγυα της μακράς επιστημονικής εμπειρίας στους αντίστοιχους επιμέρους τομείς, δεν περιορίζονται στην παράθεση των τεκμηριωμένων φαρμακολογικών θεραπειών των ποικίλλων ψυχιατρικών διαταραχών αλλά περιγράφουν και τους βασικούς αιτιοπαθογενετικούς μηχανισμούς των διαταραχών αυτών. Επίσης, τοποθετούν την εκάστοτε φαρμακολογική προσέγγιση σε ένα ευρύτερο βιοψυχοκοινωνικό θεραπευτικό πλαίσιο και κατά συνέπεια δεν παραλείπουν να αναφέρουν στοιχεία των ψυχοθεραπευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων οι οποίες πρέπει κατά κανόνα να εφαρμόζονται σε συνδυασμό με τη φαρμακοθεραπεία των ψυχιατρικών διαταραχών.

Όπως και ο προηγούμενος τόμος έτσι και ο παρών αποσκοπεί να καλύψει μια σημαντική ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για την Κλινική Ψυχοφαρμακολογία Ελλήνων ιατρών και άλλων επιστημόνων συναφών κλάδων.