Βιβλίο
Το τέλος μιας σχέσης

Γκράχαμ Γκρην
Μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάννου
Ευθύνη Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2013
σ. 353
Σχήμα: 18χ10
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-387-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The End of the Affair
Το Βήμα· Χάρτινοι Έρωτες της Μεγάλης Οθόνης 3
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Γιάννης Ζουμπουλάκης. Επανέκδοση: "Μεταίχμιο", 2009 (με νέα διόρθωση). Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 7.7.2013.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

"Το τέλος μιας σχέσης" (1951) -που θεωρείται το πλέον αυτοβιογραφικό έργο του χαρισματικού Γκράχαμ Γκρην- δεν έπαψε ποτέ μέχρι σήμερα να διαβάζεται, ενώ συγκαταλέγεται στα σημαντικά έργα της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

Ο ανερχόμενος συγγραφέας Μώρις Μπέντριξ ερωτεύεται τη Σάρα Μάιλς, σύζυγο ανώτατου κρατικού υπαλλήλου, και η παράνομη σχέση τους ανθίζει στα ταραγμένα χρόνια των βομβαρδισμών του Λονδίνου, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο που η Σάρα μια μέρα θα εξαφανιστεί ξαφνικά και δίχως εξηγήσεις. Ο Μώρις ωστόσο θα αρνηθεί να αποδεχτεί το χωρισμό· ο πόθος του για τη Σάρα θα μετατραπεί σε εμμονή.

Το μυθιστόρημα, που στο επίκεντρό του έχει το ερωτικό πάθος, την αφοσίωση, την ενοχή, τη ζήλια και την απώλεια, αποκαλύπτει την αφηγηματική και ψυχογραφική μαεστρία του Γκρην. Η θρυλική αυτή ιστορία αγάπης έχει μεταφερθεί δύο φορές στον κινηματογράφο, το 1955 και το 1999.