Βιβλίο
Ο λαγός με τα κεχριμπαρένια μάτια

Έντμουντ ντε Βαάλ
Μετάφραση: Τίλλα Μπαλλή
Αθήνα
Gema
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 422
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6893-21-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Hare With Amber Eyes
Βραβεία:

Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-07-2013)
Περίληψη:

Από τις εκδόσεις "Gema", κυκλοφόρησε το βραβευμένο βιβλίο "Ο λαγός με τα κεχριμπαρένια μάτια" του Έντμουντ ντε Βαάλ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους κεραμίστες παγκοσμίως.

Με αφορμή και αιτία την αναζήτηση των χεριών που κράτησαν κάποτε τα 264 γλυπτά νέτσκε, ο ντε Βάαλ μάς ταξιδεύει στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Βιέννη των αρχών του επόμενου, στην Ιαπωνία του χθες και του σήμερα, σε μια Ευρώπη ταραγμένη ωστόσο άκρως γοητευτική, από καλλιτεχνικής απόψεως τουλάχιστον. Αυτά τα μικρά αντικείμενα γίνονται μάρτυρες ενός κόσμου γεμάτου χλιδή και ξεγνοιασιά μα κι ενός κόσμου που βιώνει το μίσος και τα πογκρόμ.

Μέσα από τα κεχριμπαρένια μάτια του λαγού γνωρίζουμε ένα ολόκληρο πλέγμα ζωών, μια οικογένεια, μια εθνοτική ομάδα -τους Εβραίους- αλλά και μια οικουμένη που παρασύρεται από τη δίνη των πολέμων και τη λατρεία της τέχνης, ισορροπεί μεταξύ του παλιού και του νέου, κρυφοκοιτάζει μέσα στα κτήρια και στις αλληλογραφίες, συναντιέται με τον Ντεγκά, τον Ρίλκε, τον Προυστ, τους αυτοκράτορες και τους τραπεζίτες, τον απλό λαό που πονάει και ενθουσιάζεται σχεδόν ταυτόχρονα...

Το βιβλίο αυτό είναι πάνω και πέρα απ' όλα μια περιπλάνηση, ένα ταξίδι στον μικρόκοσμο των πραγμάτων που φέρουν απίστευτη δύναμη μέσα τους και είναι σε θέση να αλλάξουν τα πάντα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νίκος Α. ΜπακουνάκηςΛαγοί"Το Βήμα"/ "Βιβλία"13/10/2013
Μαριλένα ΑστραπέλλουΟ λαγός αγαπούσε τα κεραμικά"Το Βήμα"6/10/2013
Ελισάβετ ΚοτζιάΟ λαγός με τα κεχριμπαρένια μάτιαΠεριοδικό "Μεταρρύθμιση"Οκτώβριος 2013
Ανθούλα ΔανιήλΟ λαγός με τα κεχριμπαρένια μάτιαdiastixo.gr24/9/2013
Μαρίνα ΤσικλητήραΠαγκόσμια λογοτεχνική επιτυχία για έναν κορυφαίο κεραμίστα"Realnews"22/9/2013