Βιβλίο
Κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα
Διλήμματα και επιλογές

Συλλογικό έργο
Κωστής Χατζηδάκης
Γιώργος Σταθάκης
Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Δημήτρης Χρυσοχόου
Γεράσιμος Γεωργάτος
Hans Kundnani
Αναστάσιος Γιαννίτσης
Edmond Alphandery
Νικόλαος Γκαργκάνας
Δημήτριος Μαντζούνης
Simon Tilford
Χριστόφορος Σαρδελής
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 149
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-2900-4
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δημήτρης Ξενάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εισαγωγή: Γιάννος Παπαντωνίου, Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), πρώην Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.59€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-07-2013)
Περίληψη:

Στο σημερινό εξαιρετικά εύθραυστο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα να αποδείξει ότι είναι αξιόπιστη και ότι μπορεί να χαράξει μια νέα πορεία στην προσπάθεια αποτροπής του κίνδυνου ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας.

Η ανά χείρας συλλογή ομιλιών αξιολογεί και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η αδυναμία της ΟΝΕ να συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο ενιαίο πλαίσιο οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία θεσμικής θωράκισης και δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ελλάδα, οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση και, άνοιξε το δρόμο διολίσθησης της Ευρώπης σε οικονομικούς εθνικισμούς.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται επίκαιρες παρεμβάσεις στα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης από τα συνέδρια που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής -"Ευρώπη: Ενοποίηση ή Διάλυση;" (30-10-2012), "Ευρώ και Ελλάδα: Διλήμματα και Επιλογές" (2-2-2012) και "Κρίση της Ευρωζώνης και Παγκοσμιοποίηση" (25-5-2011)-, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και στην ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών αντανακλαστικών της χώρας.