Βιβλίο
Η πρώτη νύχτα και άλλα διηγήματα

Λουίτζι Πιραντέλλο
Μετάφραση: Κατερίνα Γλυκοφρύδη
Αθήνα
Έθνος
2013
σ. 121
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Βραβείο Νόμπελ
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Εκδόσεις Καστανιώτη", 1997. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" στις 28.7.2013. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

O Λουίτζι Πιραντέλλο είναι ο σημαντικότερος Ιταλός θεατρικός συγγραφέας με σπουδαίες όμως καταθέσεις στο μικρό αφήγημα και το διήγημα, όπως φαίνεται στο βιβλίο "Η πρώτη νύχτα και άλλα διηγήματα". Με την οικονομική καταστροφή του πατέρα του (το 1903) να τον αναγκάζει σε πάσης φύσεως απασχόληση και με το νου του συνεχώς να περιέρχεται την παραδοξότητα του ανθρώπινου, την απελπιστική απεραντοσύνη του ειρωνικού και την εξίσου απελπιστική στενότητα των "επικοινωνιακών τύπων", ο Πιραντέλλο καταστρατήγησε πάσαν ομαλότητα θεάτρου και καθόρισε την ιστορία του δράματος αλλά και του πεζού λόγου. Τα διηγήματα αυτού του βιβλίου είναι η απόδειξη.

Περιλαμβάνονται τα διηγήματα: "Η πρώτη νύχτα", "Η νυχτερίδα", "Εάν", "Το καθήκον του γιατρού" και βιογραφία του Λουίτζι Πιραντέλλο.