Βιβλίο
Κατανοώντας τις ειδικές φοβίες

Θοδωρής Χαλιμούρδας
Βιβή Σωτηροπούλου
Επιμέλεια: Νίκος Βαϊδάκης
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 96
Σχήμα: 21χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-452-172-2
Σημειώσεις: Πρόλογος: Χαράλαμπος Παπαγεωργίου.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-09-2013)
Περίληψη:

Οι φοβίες διαμορφώνουν ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην εποχή μας, μάλιστα οι ειδικές φοβίες απαρτίζουν ένα επείγον και απαιτητικό ζήτημα τόσο για τον φορέα του προβλήματος όσο και την ομάδα όπου είναι ενταγμένος ο πάσχων. Η αναζήτηση και κατάδειξη των βασικών μεταβλητών που ασκούν παθομορφωτική δράση και ενέχουν ανάλογες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις είναι θεμελιώδες αίτημα ζωής.

Ακριβώς σε τούτη τη συνεπή αναζήτηση και αποκάλυψη των νομοτελειών που υπόκεινται στις φοβίες, επικεντρώνεται το παρόν συγγραφικό έργο που παρουσιάζεται από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, τους έμπειρους Ψυχολόγους Θοδωρή Χαλιμούρδα και Βιβή Σωτηροπούλου, και το οποίο επιμελήθηκε ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βαϊδάκης.

Πρόκειται για πόνημα διαγνωστικού και θεραπευτικού στοχασμού στο πλαίσιο του καλά νοούμενου Νοσολογικού Μοντέλου. Η εξαιρετική κλινική αίσθηση που διαθέτουν οι Ψυχολόγοι-Συγγραφείς με τη συνοδό πείρα και συγκρότησή τους, επιτρέπει να σταθμίζουν τις πληροφορίες που παραθέτουν με έγκυρο και αντιπροσωπευτικό τρόπο. Οριοθετούν με αρτιότητα τα κρίσιμα κλινικά και αιτιοπαθογενετικά ζητήματα, ενώ σπεύδουν να περιγράψουν με σαφή και κατανοητό τρόπο τις δυνατότητες και αδυναμίες της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Μία ευρηματική ιδιοτυπία της συγγραφής είναι η εικονογράφησή της, που συμβαίνει σε θαυμαστή αρμονία με το περιεχόμενο του αντικειμένου.

Όλα αυτά καθιστούν το προκείμενο έργο ένα σύνολο από εξαιρετικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πληροφορίες, που έχουν παραδειγματική αξία τόσο για τον επαΐοντα όσο και τον μη ειδικό.