Βιβλίο
Φιλολογικά πορτρέτα
Ραμπαγάς, Γαβριηλίδης, Μητσάκης, Κρυστάλλης, Παπαδιαμάντης, Αννίνος, Παράσχος, Ροΐδης, Αββακούμ, Σουρής, Παλαμάς, Προβελέγγιος, Νιρβάνας, Ξενόπουλος, Μαρκοράς, Κορομηλάς, Μαρτζώκης, Λάσκαρης, Πωπ, Καβαφάκης, Φέξης, Νουμάς

Δημήτριος Ταγκόπουλος
Αθήνα
Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης
2013
σ. 143
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-80886-1-0
Ιστορία - Λογοτεχνία - Ανοιχτοί Ορίζοντες
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-09-2013)
Περίληψη:

Οι "Πνοές Λόγου και Τέχνης", σε μια προσπάθεια προβολής της λογοτεχνίας στο ευρύτερο κοινό, δημιούργησε τη σειρά "Ιστορία - Λογοτεχνία - Ανοιχτοί Ορίζοντες".

Εγκαινιάζουμε αυτή τη σειρά με το βιβλίο του Δημήτρη Ταγκόπουλου συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Νουμά, που εφέτος κλείνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του, έχοντας μια μεγάλη προσφορά στο χώρο της λογοτεχνίας και της ελληνικής γλώσσας.

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από είκοσι δύο φιλολογικά πορτρέτα διακεκριμένων δημιουργών που με το έργο τους σημάδεψαν την ιστορία των ελληνικών γραμμάτων. Μορφές που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν πολλοί απ' αυτούς με τον Δημήτρη Ταγκόπουλο, διαμορφώνοντας το νέο κύμα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το οποίο άνθισε αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τα χρόνια του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Πιστεύουμε ότι η ανάγνωση αυτού τον βιβλίου θα ωφελήσει σημαντικά τον τομέα των γνώσεων του αναγνωστικού κοινού και θα διευρύνει την επικοινωνία των νεωτέρων με το χώρο τον βιβλίου.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)