Βιβλίο
Το χρονικό της ζωής μου
Αυτοβιογραφία

Stephen Hawking
Μετάφραση: Νέστορας Χούνος
Επιμέλεια: Κώστας Κλεΐδης
Αθήνα
Τραυλός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 161
Σχήμα: 26χ20
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5061-01-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: My Brief History
Σημειώσεις: Πρόλογος: Σάββας Δημόπουλος,
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-10-2013)
Περίληψη:

Η αυτοβιογραφία του πιο διάσημου, εν ζωή, επιστήμονα του κόσμου.

Η αίσθηση να έχεις ένα εντελώς λειτουργικό μυαλό μέσα σε ένα σώμα που σε περιορίζει, και σε κρατά καθηλωμένο, είναι τρομακτική.

Η αυτοβιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ έχει ανεκτίμητη αξία. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο, γεμάτο άγνωστες ιστορίες και αδημοσίευτες φωτογραφίες, εμπλουτισμένο με δόσεις αυθεντικής επιστήμης και φλεγματικού χιούμορ. Είναι σαν να διαβάζεις την αποχαιρετιστήρια επιστολή ενός επιστήμονα που εμφανίζεται στην ανθρωπότητα μία φορά στα εκατό χρόνια - ενός ανθρώπου που αρνήθηκε τη μοίρα του, αψήφησε τον θάνατο, αποδέχθηκε τη φύση του και απέδειξε πως, ακόμη και παράλυτος, μπορείς να σκέφτεσαι, να ερωτεύεσαι, να δημιουργείς, να κάνεις πράγματα.

"Ήταν μια λαμπρή περίοδος. Ήμουν ζωντανός και έκανα έρευνα στη θεωρητική φυσική. Ήθελα να γνωρίζω γιατί υπάρχει το σύμπαν - γιατί υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από το τίποτε. Είμαι ευτυχής αν κατάφερα να προσθέσω κάτι στην κατανόηση του Κόσμου μας".
Stephen Hawking

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τοποθετημένος κάτω από την αναπηρική πολυθρόνα του Χόκινγκ, μετατρέπει σε λέξεις κάθε σύσπαση στο μάγουλο του καθηγητή. Ως αποτέλεσμα, ο συγγραφέας κατόρθωσε, με βασανιστικά αργό ρυθμό, να συνθέσει ένα μεστό κείμενο 21.000 λέξεων στο οποίο αναλύει το πρωτοποριακό έργο του στην κβαντική κοσμολογία, στις μαύρες τρύπες του διαστήματος και στη θεωρία των πάντων.

Παράλληλα, αποκαλύπτει την προσωπική ζωή του, από την παιδική ηλικία του στο μεταπολεμικό Λονδίνο, τη διάγνωσή του με τη νόσο των κινητικών νευρώνων σε ηλικία 21 ετών και τα αλλεπάλληλα, ευτυχώς άκαρπα ραντεβού του με τον θάνατο, μέχρι τους δύο γάμους του, τις αμφιλεγόμενες περιστάσεις που οδήγησαν στη διάλυσή τους, τις ανυπέρβλητες δυσκολίες της σωματικής παράλυσης, την ατσάλινη θέληση για ζωή και την ανάδειξή του σε διασημότητα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Η ζωή μιας μεγαλοφυΐας"Το Βήμα"/ "Βιβλία"6/7/2014
Κώστας ΑγοραστόςΈξι πρόσωπα ζητούν αναγνώστη (ΙΙ)www.bookpress.gr6/2/2014
Μαρία ΠετροπούλουΤο χρονικό μιας ξεχωριστής ζωήςΠεριοδικό "ΒHmagazino"29/12/2013
Γιάννης Ν. ΜπασκόζοςΒιβλία για τις γιορτές (3), Βιογραφίεςwww.oanagnostis.gr18/12/2013
Το Χρονικό του Χόκινγκ"Το Βήμα"/ "Βιβλία"15/12/2013
Σπύρος ΜανουσέληςΕπιστημονικά βιβλία για τις γιορτές των Χριστουγέννων"Εφημερίδα των Συντακτών"7/12/2013
Τάσος ΚαφαντάρηςΤο Χρονικό του Χόκινγκ"Το Βήμα"29/9/2013