Βιβλίο
Περί ελληνικού τραγουδιού το ανάγνωσμα. Με δανεικά ιδανικά

Νότης Μαυρουδής
Στιχουργός: Μαίρη Φασουλάκη
Αθήνα
Γαβριηλίδης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 208
Σχήμα: 19χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-576-008-3
Περιέχει: CD
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-01-2014)
Περίληψη:

Από τη "Μάντρα" του Αττίκ και τις μπουάτ του 1960 μέχρι τους αχανείς χώρους του 2000 και από τα ερτζιανά ως το διαδίκτυο, το ελληνικό τραγούδι ζει μαζί μας, μας πλάθει, το πλάθουμε, μας καθρεφτίζει, εξελίσσεται, δοκιμάζεται και εντέλει γίνεται ένα από τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας. Μέσα από κείμενα γραμμένα με αφορμή ραδιοφωνικές εκπομπές, συνεντεύξεις, ημερίδες ή συζητήσεις, ο Νότης Μαυρουδής, μέσα από την προσωπική του εμπειρία ως κιθαριστής, δάσκαλος, τραγουδοποιός και μελετητής θίγει σε αυτό το βιβλίο σημαντικά ζητήματα γύρω από το ελληνικό τραγούδι, όπως αυτά προέκυψαν, αναπτύχθηκαν και βιώνονται μέχρι σήμερα.

Ο ένθετος δίσκος που φέρει τον τίτλο "Με δανεικά ιδανικά" και περιλαμβάνει επτά καινούργια τραγούδια και τρία ντουέτα για κιθάρα είναι αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι του βιβλίου, καθώς δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει στην πράξη ένα δείγμα της ματιάς του συγγραφέα και συνθέτη προς το ανεξάντλητο αυτό θέμα που λέγεται "ελληνικό τραγούδι".

Περιεχόμενα CD:
- Στης Βαβυλώνας τα στενά
- Άλυστος μνήμη
- Σαν τραγούδι απλό
- Με δανεικά ιδανικά
- Ερωτικό (Ενοχές)
- Αν δεν ήσουν εσύ
- Κιθαροταξίμι
- Γυμνά κορμιά
- Φαντασία

Μουσικοί: Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν, Σταύρος Καβαλλιεράτος, Ηρακλής Βαβάτσικας, Πέτρος Πελέλης, Σοφία Μαυρογεννίδου, Θοδωρής Κοτονιάς.
Τραγούδι: Μίλτος Πασχαλίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη, Μυρτώ Ναούμ.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιώτα Συκκά«Η δισκογραφία βρίσκεται στο σημείο μηδέν»"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"4/1/2013