Βιβλίο
Άγγελος Σικελιανός: Τέλος κι αρχήν η μνήμη εδώ δεν έχει
Εργοβιογραφία, ανθολογία, απαγγελία

Άγγελος Σικελιανός
Ανθολόγος: Κώστας Μπουρναζάκης
Επιμέλεια: Κώστας Μπουρναζάκης
Αθήνα
Η Καθημερινή
2014
σ. 118
Σχήμα: 24χ14
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-999-6
Έλληνες Ποιητές 2
Σημειώσεις: Copyright: Εκδόσεις Ίκαρος και Κώστας Μπουρναζάκης, 2014. Ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών από τον επιμελητή. Εισαγωγή: Κώστας Μπουρναζάκης. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Η Καθημερινή της Κυριακής" στις 23.2.2014.
Περιέχει: CD με απαγγελίες ποιημάτων από τον Άγγελο Σικελιανό και τον Νάσο Δετζώρτζη (Copyright: Lyra).
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Για πρώτη φορά, σημαντικό μέρος της ελληνικής ποίησης συγκεντρώνεται και εκδίδεται σε ενιαία συλλογή. Το περιεχόμενο των βιβλίων είναι πρωτότυπο και περιλαμβάνει βιογραφία/εργοβιογραφία του ποιητή στον οποίο θα αναφέρεται, καθώς και πλούσια ανθολογία των ποιημάτων του με έμφαση όχι μόνο στα πιο γνωστά, αλλά και στα πιο ενδεικτικά της εξέλιξής του ως ποιητή.

Η σειρά αποτελείται από 14 τόμους και θα παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 12 από τους σημαντικότερους ποιητές μας. Η "Καθημερινή", προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πιο πρόσφατων και άρτια επιμελημένων εκδόσεων των ποιημάτων, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους των ελληνικών γραμμάτων: Ίκαρο, Εστία, Νεφέλη, Κέδρο και Άγρα, καθώς και με τους πλέον καταξιωμένους μελετητές του έργου των ποιητών.

Η πρώτη σειρά της ελληνικής ποίησης έχει ως εξής: Κ. Π. Καβάφης, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Γιώργος Σεφέρης (2 τόμοι), Διονύσιος Σολωμός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κώστας Βάρναλης, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Ρίτσος (2 τόμοι) και Κώστας Καρυωτάκης. Κάθε τόμος θα συνοδεύεται από CD με ηχητικά αποσπάσματα, όπου ο ίδιος ο ποιητής ή μελετητής του απαγγέλλει αποσπάσματα από το έργο του.

Ο τόμος για τον Άγγελο Σικελιανό περιέχει τις ενότητες:
- Κώστας Μπουρναζάκης, "Άγγελος Σικελιανός: από τους παλμούς της ζωής στους ορίζοντες του 'Λυρικού Βίου'"
- Επιλογή ποιημάτων από τις γνωστότερες ποιητικές του συλλογές και συνθέσεις