Βιβλίο
Ο μεσολαβητής
Μυθιστόρημα

Αντώνης Μπουλούτζας
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2014
σ. 483
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-919-1
Εν Πλω 47
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-04-2014)
Περίληψη:

Από ένα απόλυτο μηδέν έγινε κραταιός. Και τόσο πολυάσχολος ώστε δεν βρήκε ποτέ τον χρόνο να αναρωτηθεί, τι πραγματικά χρωστούσε για όλα τα αποκτήματά του... και σε ποιον!

Ο ιατρικός επισκέπτης Αριστείδης Μαλλιαγκάκης είναι άσχημος, πάμφτωχος και άτυχος, ύπαρξη στερημένη από γέννας. Ώσπου συναντά εκείνον τον μυστηριώδη, ιδιότροπο και κυκλοθυμικό, αλλά επιτέλους γενναιόδωρο, γέρο βοτανολόγο που κρύβει στο βαλιτσάκι του τον πιο σπουδαίο θησαυρό: ένα άγνωστο ελιξήριο, σπάνιο γέννημα της φύσης, που μπορεί να γιατρέψει ετοιμοθάνατους. Και γίνεται ο μεσολαβητής. Με το ελεύθερο, μάλιστα, να πουλάει τη θαυματουργή ουσία όσο ακριβά θέλει, κρατώντας τις εισπράξεις για τον εαυτό του!

Η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Πλούτος, δύναμη και επιρροή δέχονται γρήγορα τον νέο άνδρα στη μεγάλη προστατευτική τους αγκαλιά... όμως, από την άλλη, κάτι μεταμορφωμένο σε σκιά καραδοκεί, ενόσω σταδιακά αυτός μεταμορφώνεται...

Ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη ό,τι ακριβώς και ο απόκοσμος φυσιοδίφης στον μεσολαβητή ήρωά του: τα απαραίτητα εφόδια για να σωθεί, αλλά και να καταστραφεί. Εγχειρίδιο διαπλοκής, ή πραγματεία περί αθωότητας, ένα αποπνικτικά υποβλητικό κοινωνικο-ψυχολογικό, παράλληλα μεταφυσικό, θρίλερ, για την υπόθεση που άλλοι ονομάζουν συνείδηση και άλλοι ψυχή. Για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη... εν τέλει.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελένη ΓκίκαΟ μεσολαβητήςdiastixo.gr4/6/2014
Κώστας Αγοραστός«Το σύστημα λειτουργεί με μεσολαβητές»www.bookpress.gr9/5/2014
Όλγα ΣελλάΜεσολαβητής με ανατροπές και χιούμορ"Η Καθημερινή"12/4/2014
Κώστας ΜαρίνοςΟ φόβος του κενούΠεριοδικό "Εντευκτήριο"104Ιανουάριος-Μάρτιος 2014
Γιώργος ΚορδομενίδηςΒιβλία στο κομοδίνοΠεριοδικό "Εντευκτήριο"102Ιούλιος-Δεκέμβριος 2013