Βιβλίο
Υπάρχει ζωή μετά τα αφεντικά;

Γιάννης Καλαϊτζής
Αθήνα
Στιγμή
2013
σ. 160
Σχήμα: 22χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-269-255-4
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 12.78€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 23-05-2014)
Περίληψη:

Τα προλογικά σημειώματα, όπως αυτό, είναι αντιπαθητικά κατά τούτο: Ενώ συντάσσονται μετά τη συγγραφή όλων των περιεχομένων, δημοσιεύονται στις πρώτες σελίδες της έκδοσης. Όπως συμβαίνει στα δημόσια θεάματα δηλαδή, που ξεκινούν τις παραστάσεις τους αφού προσέλθουν καθυστερημένες οι αρχές και καταλάβουν τις περίοπτες θέσεις. Και για να αποσπάσουν (οι πρόλογοι) την αναγκαία, τη στοιχειώδη συμπάθεια του αναγνωστικού κοινού, τους αναθέτουμε χρέη θυρωρού, κηπουρού ή καθαρίστριας.

Σημειώνουμε εδώ λοιπόν, ότι τα γραπτά που ακολουθούν προέρχονται από τη "Γαλέρα", την "Ελευθεροτυπία" του Τεγόπουλου και την "Εφημερίδα των Συντακτών", όπως σε προεπιλεγμένα σημεία ενός θυρωρείου θα αναρτούσαμε τις επιγραφές: "Επιστολές", "Σκάλα υπηρεσίας", "Δεν λειτουργεί", "Επιστρέφω αμέσως".

Και βέβαια μόνον οι εκδότες της πρώτης καταχώρισης έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν το που και πότε της αναδημοσίευσης. Ωστόσο, προνοητικός όπως πάντα ο γράφων φρόντισε να πληρώσει (και πληρώνει πολύ ακριβά) τις δημοσιεύσεις των γραπτών του στη "Γαλέρα" και στην "Ελευθεροτυπία". Και αυτά σε αντίθεση με την "Εφημερίδα των Συντακτών" που παραχωρεί στον γράφοντα το δικαίωμα της αναδημοσίευσης εντελώς δωρεάν. [...]