Βιβλίο
Χρονολόγιο πολεμικών γεγονότων του ελληνικού έθνους 490 π.Χ.-1953
Αρχεία Γενικού Επιτελείου Στρατού

Συλλογικό έργο
Σωτήριος Φερεντίνος
Γεώργιος Περιφεράκης
Αθηνά Κούκουτσα
Υπεύθυνος Σειράς: Γεώργιος Π. Μαλούχος
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2014
σ. 356
Σχήμα: 22χ16
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-489-4
Το Βήμα Ιστορία 1
Α/Α Τόμου: 1
Σημειώσεις: Φωτομηχανική ανατύπωση από το "Ευρετήριο πολεμικών γεγονότων του ελληνικού έθνους", Διεύθυνση Ιστορίας του Στρατού, 1989. Πρόλογος: Αντγος Γρηγόριος Μουργελάς. Εισαγωγή: Υπτγος Σωτήριος Φερεντίνος. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 23.3.2014. Προλογικό σημείωμα: Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εισαγωγικό σημείωμα: Γεώργιος Π. Μαλούχος.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

[...] Μεταξύ των τόσων πολλών γεγονότων που επηρέασαν την ιστορική πορεία του λαού και του έθνους μας, ξεχωρίζουν τα πολεμικά, γιατί με αυτά διασφαλίστηκε η ελευθερία, η κυριαρχία και η ανεξαρτηρία μας από όποιες εξωτερικές επιβουλές και κατέστη έτσι δυνατή η ελεύθερη ανάπτυξη δράσης στους άλλους σημαντικούς τομείς του βίου μας.

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), με σκοπό να προβάλλει τα γεγονότα αυτά, το 1979 αποφάσισε να εκδόσει ένα "Ευρετήριο πολεμικών γεγονότων του έθνους" στο οποίο θα καταγράφονταν κατά τρόπο συνοπτικό και με χρονολογική σειρά τα πιο σημαντικά πολεμικά γεγονότα, που κατά τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή του έθνους αποτέλεσαν τους φωτεινούς δείκτες μιας παγκόσμιας αποδεκτής πορείας ανυπέρβλητου εθνικού και ανθρώπινου κάλλους. [...]

(από τον Πρόλογο, Γρηγόριος Μουργελάς)