Βιβλίο
Γιώργος Σεφέρης: Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί
Εργογραφία, ανθολογία, απαγγελία

Γιώργος Σεφέρης
Ανθολόγος: Παντελής Μπουκάλας
Επιμέλεια: Παντελής Μπουκάλας
Αθήνα
Η Καθημερινή
2014
σ. 143
Σχήμα: 24χ14
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-987-3
Έλληνες Ποιητές
Α/Α Τόμου: 2
Αριθμός Τόμων: 2
Σημειώσεις: Copyright: Εκδόσεις Ίκαρος και Άννα Λόντου, 2014. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο Γιώργου Σεφέρη. Εισαγωγή: Παντελής Μπουκάλας. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Η Καθημερινή της Κυριακής" στις 16.3.2014.
Περιέχει: CD "Ο Σεφέρης διαβάζει Σεφέρη" (Copyright: Lyra)
Περιέχει Βιβλιογραφία
Περίληψη:

Για πρώτη φορά, σημαντικό μέρος της ελληνικής ποίησης συγκεντρώνεται και εκδίδεται σε ενιαία συλλογή. Το περιεχόμενο των βιβλίων είναι πρωτότυπο και περιλαμβάνει βιογραφία/εργοβιογραφία του ποιητή στον οποίο θα αναφέρεται, καθώς και πλούσια ανθολογία των ποιημάτων του με έμφαση όχι μόνο στα πιο γνωστά, αλλά και στα πιο ενδεικτικά της εξέλιξής του ως ποιητή.

Η σειρά αποτελείται από 14 τόμους και θα παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 12 από τους σημαντικότερους ποιητές μας. Η "Καθημερινή", προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πιο πρόσφατων και άρτια επιμελημένων εκδόσεων των ποιημάτων, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους των ελληνικών γραμμάτων: Ίκαρο, Εστία, Νεφέλη, Κέδρο και Άγρα, καθώς και με τους πλέον καταξιωμένους μελετητές του έργου των ποιητών.

Η πρώτη σειρά της ελληνικής ποίησης έχει ως εξής: Κ. Π. Καβάφης, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Γιώργος Σεφέρης (2 τόμοι), Διονύσιος Σολωμός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κώστας Βάρναλης, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Ρίτσος (2 τόμοι) και Κώστας Καρυωτάκης. Κάθε τόμος θα συνοδεύεται από CD με ηχητικά αποσπάσματα, όπου ο ίδιος ο ποιητής ή μελετητής του απαγγέλλει αποσπάσματα από το έργο του.

Ο Β' τόμος για τον Γιώργο Σεφέρη περιέχει τις ενότητες:
- Παντελής Μπουκάλας, "Να λάμνεις στο σκοτεινό ποταμό πάνω νερά'"
- Επιλογή ποιημάτων από τις ποιητικές του συλλογές και συνθέσεις: "Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ'", "Τρία κρυφά ποιήματα", "Τετράδιο Γυμνασμάτων Β'".