Βιβλίο
Οι ζωές της Χλόης

Σάντρα Βούλγαρη
Εικονογράφηση: Φαέθων Γρυπάρης
Εικονογράφηση: Ελένη Ζερβού
Εικονογράφηση: Κατερίνα Σωτηρίου
Αθήνα
Φίλντισι
Αριθμός Έκδοσης: 1
2014
σ. 94
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5101-01-5
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-06-2014)
Περίληψη:

Μια σπουδή πάνω στον έρωτα και το όνειρο είναι το τρίτο βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη "Οι ζωές της Χλόης" που μετά τον "Ισμαήλ" και τον "Κήπο με τα Όνειρα" μας καλεί σε μια περιπλάνηση στον γοητευτικό κόσμο των ηρώων της.

Το νέο της βιβλίο είναι γραμμένο περισσότερο ως ένα σενάριο για μια ταινία, ένα θεατρικό έργο η ένας πίνακας με πολλά επίπεδα. Σκηνές, εικόνες από τις παράλληλες πραγματικότητες μιας γυναίκας που αναζητεί τον εαυτό της κυρίως μέσα από τον έρωτα. Η Χλόη, ο Μιχαήλ και ο Ερμής, εραστές της Χλόης, είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που εκτυλίσσεται στο παρόν. Ανάμεσα στα κεφάλαια που εξιστορούν στιγμές της ζωής τους, εναλλάσσονται οι μονόλογοι μιας γυναίκας, αναδρομές σε προηγούμενες "ζωές" της Χλόης, αλλά και εικόνες ονειρικές που συμπληρώνουν την ιστορία.

Σε αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο κινείται ένα άλογο, ο μονόκερως Λευκός ο οποίος συνδέει μ' έναν μαγικό τρόπο τις ζωές των ηρώων.

Ο "μυστικός κήπος" της Χλόης είναι ένα σύμπαν όπου ο αισθησιασμός και η ολοκληρωτική παράδοση στον έρωτα κυριαρχούν.

Μια τρυφερή, πολύπλευρη ιστορία που κινείται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα και συμφιλιώνει τις θεωρίες για άλλες ζωές με το σήμερα. Πλάθοντας και αναπλάθοντας τη μορφή της ηρωίδας μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο με την ευκολία μιας "μικρής μάγισσας" που μέσα από την κρυστάλλινη σφαίρα της, μας δείχνει τη ζωή από μια πιο ρομαντική αλλά και αισθησιακή ταυτόχρονα σκοπιά.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Σόφη ΛούκαΟι ζωές της Χλόης"Βραδυνή"30/11/2014
Κική ΤριανταφύλληΟ έρωτας μιας γυναίκας"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"1/11/2014