Βιβλίο
Ο δαίμονας της μάνας

Λαμπρινή Παππά
Αθήνα
Ίχνος
2014
σ. 119
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-80235-1-2
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.65€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 30-07-2014)
Περίληψη:

- Φανή... Μιλούσε για τον τέλειο γάμο της, αυτόν, που τα χρόνια προετοίμαζαν, λες και δεν είχαν άλλο λόγο να κυλάνε. Μιλούσε για την ατόφια αγάπη της που δεν είχε όραμα και σκοπό μεγάλο...
- Φλωρέτα... Η ρωγμή στην καρδιά μου με οδηγούσε τις Πέμπτες στην Πλάζα ντε Μάγιο. Καθόμουν απέναντι και κοιτούσα τις μητέρες. Ήθελα να χωθώ ανάμεσά τους, να διαδηλώσω με το ίδιο θάρρος για το δικό μου παιδί. Δεν είχα το κουράγιο να πω την αλήθεια.
- Ζωή... Καθισμένη σ' ένα παγκάκι, ένα απόγευμα μιας χειμωνιάτικης μέρας, σε μια μεγάλη πόλη, μια γυναίκα μ' ένα ερώτημα: Πως κερδίζεται η ζωή, όταν σε υπολογίσει ο θάνατος;
- Λι-Σιανγκ... Κήρυξα πόλεμο στο γιο μου πριν γεννηθεί, και τον συνέχισα τα χρόνια που μεγάλωνε. Ίσως έπρεπε να είχε μάθει την αλήθεια, ίσως αν είχε ξεσπάσει η οργή την ώρα που θα του μιλούσα, μετά να είχαμε ειρηνέψει. Δεν το είχα σκεφτεί νεότερη, σκέφτομαι αλλιώς από τότε που έφυγε.

Οι χαρακτήρες μπορεί να ζουν σε χώρες με διαφορετικές κοινωνικές πεποιθήσεις και πολιτικά συστήματα όμως έχουν κοινό τόπο, τις συνέπειες της διαμελισμένης μητρότητας.
Οι ιστορίες που θα διαβάσετε επικεντρώνουν στο πόσο σημαντική είναι η πρώτη μας σχέση στη ζωή, η σχέση με τη μάνα.
Η ελλειπτική, αποσπασματική και υπαινικτική γραφή της συγγραφέως δημιουργούν συγκλονιστικές εικόνες και συναισθήματα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δέσποινα ΚονταράκηΕννέα διαφορετικές ιστορίες εις το όνομα της μητρός"Ελεύθερος Τύπος"26/10/2014