Βιβλίο
Κοινωνιολογία
Οι βασικές έννοιες

Michael Hughes
Carolyn J. Kroehler
Μετάφραση: Γιώργος Χρηστίδης
Επιμέλεια: Θεόδωρος Ιωσηφίδης
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 2
2014
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2007
σ. 664
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-887-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Sociology: The Core
Σημειώσεις: Νέα αναθεωρημένη έκδοση. Εισαγωγή: Θεόδωρος Ιωσηφίδης.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 52.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-09-2014)
Περίληψη:

Η κοινωνιολογία μάς προτρέπει να εξετάσουμε πτυχές του κοινωνικού μας περιβάλλοντος, τις οποίες μπορεί διαφορετικά να αγνοούσαμε ή να θεωρούσαμε δεδομένες. Μας επιτρέπει να βλέπουμε κάτω από την επιφάνεια της καθημερινότητας. Το καταξιωμένο βιβλίο "Κοινωνιολογία: Οι βασικές έννοιες" δείχνει πώς να χρησιμοποιούμε την κοινωνιολογική φαντασία για να κατανοήσουμε τον κοινωνικό μας κόσμο.

Η νέα έκδοση διατηρεί την κεντρική φιλοσοφία που καθιστά το βιβλίο πετυχημένο, προσφέροντας ένα πυκνό και ευανάγνωστο κείμενο, το οποίο παρέχει τα κύρια στοιχεία του αντικειμένου: περιλαμβάνει όλες τις βασικές ενότητες, μαζί με αναθεωρημένα θεματικά πλαίσια και γραφήματα, τα οποία παρουσιάζουν στοιχεία ενημερωμένα και απαραίτητα για ένα εισαγωγικό κείμενο.

Ειδικότερα, η νέα έκδοση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

- Νέα θεματικά πλαίσια για τον κοινωνικό αντίκτυπο του Facebook και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
- Τις τελευταίες εξελίξεις για τις οικογενειακές αξίες ανά τον κόσμο, για τους γάμους ομοφυλοφίλων, για το περιβάλλον και την αστικοποίηση στις αναπτυσσόμενες χώρες.
- Επικαιροποιημένα στοιχεία για τον έμφυλο καταμερισμό της εργασίας, για τη σεξουαλική παρενόχληση στα σχολεία, για την παραβατικότητα των ανηλίκων.