Βιβλίο
Με ξένη ταυτότητα

Καρίν Τουίλ
Μετάφραση: Σοφία Διονυσοπούλου
Αθήνα
Καπόν
Αριθμός Έκδοσης: 1
2014
σ. 408
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6878-85-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: L' invention de nos vies
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.80€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-10-2014)
Περίληψη:

Ο Σαμ Ταχάρ, δικηγόρος που έχει εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη ύστερα από μακρόχρονη παραμονή στο Παρίσι, έχει τα πάντα: δύναμη, δόξα, πλούτο, εξουσία, γοητεία. Η επιτυχία του όμως πηγάζει από ένα ψέμα. Η εικόνα που έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του στηρίζεται στην ταυτότητα ενός άλλου, του καλού του φίλου από τα παλιά, του Σαμουήλ Μπαρόν, Γάλλου επίδοξου συγγραφέα με εβραϊκές καταβολές, που φυτοζωεί σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο έξω από το Παρίσι.
Είκοσι χρόνια πριν, όταν ο Σαμ ζούσε στο Παρίσι, το μήλο της έριδος γι' αυτόν και τον Σαμουήλ ήταν η Νίνα, η οποία τελικά επέλεξε να μείνει στο πλευρό του πιο αδύναμου. Αν της προσφερόταν όμως μια νέα ευκαιρία τι θα έκανε; Η συνάντηση των τριών αυτών προσώπων θα είναι καταλυτική. Γιατί, όπως λέει και μια εβραϊκή παροιμία, «με το ψέμα μπορείς να φτάσεις μακριά, δεν μπορείς όμως ποτέ να επιστρέψεις".

"Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, όπου η ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου προβάλλει και αναδεικνύει τις ανθρώπινες αδυναμίες, τις μικρότητες, τις διακρίσεις, την εξαπάτηση, τη σκληρότητα της καθημερινότητας και τον ωμό ρατσισμό".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Έλενα ΧουζούρηΜε ξένη ταυτότηταwww.oanagnostis.gr23/3/2015
Νίκος Γ. ΔαββέταςΗ γοητεία στην τρέλα του Ισλάμ"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"8/3/2015