Βιβλίο
15 βγαίνουν με κόκκινο

Συλλογικό έργο
Ανθολόγος: Βασίλης Αλεξάκης
Ανθολόγος: Μένης Κουμανταρέας
Ανθολόγος: Άρης Μαραγκόπουλος
Ανθολόγος: Δημήτρης Νόλλας
Ανθολόγος: Βαγγέλης Ραπτόπουλος
Ιάκωβος Ανυφαντάκης
Γιάννης Αστερής
Νεοκλής Γαλανόπουλος
Χρίστος Κυθρεώτης
Μαρία Ξυλούρη
Χρήστος Οικονόμου
Γιάννης Παλαβός
Μαριλένα Παπαϊωάννου
Λητώ Πιτυρή
Γαλάτεια Ριζιώτη
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Βάσια Τζανακάρη
Γιάννης Τσίρμπας
Πάνος Τσίρος
Μαρία Φακίνου
Αθήνα
Τόπος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2014
σ. 224
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-499-117-4
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-10-2014)
Περίληψη:

Η ιδέα: Η συνέργεια του "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" και των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ στοχεύει, με μεσολαβητή το δοκιμασμένο κριτήριο πέντε γνωστών και συνάμα διαφορετικών στις προτιμήσεις τους πεζογράφων, να υποστηρίξει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Τα κείμενα: Δικαιώνουν την επιλογή και κυρίως προσφέρουν μια απολαυστική πέρα για πέρα αξιανάγνωστη λογοτεχνία, που ακυρώνει τις συχνές επιφυλάξεις για μια ανθολογία.

Οι φωνές: Ο ανήσυχος αναγνώστης, σε όλες αυτές τις -διαφορετικών τάσεων- φωνές, θα αναγνωρίσει ως κοινό στοιχείο την αυθεντικότητα, την επιτυχή πραγμάτωση των όποιων προθέσεων, φωνές με συνείδηση του ρόλου και της τέχνης τους.

Η ελπίδα: Οι συντελεστές της έκδοσης ελπίζουν αυτές οι φωνές να αποκτήσουν κριτικούς όσο και πιστούς συνοδοιπόρους αναγνώστες στο μακρύ ταξίδι που τους περιμένει.

Μια συνέργεια του "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" και των Εκδόσεων Τόπος, που επιζητεί να αναδείξει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη Νεοελληνική πεζογραφία με το ασφαλές κριτήριο πέντε δόκιμων πεζογράφων.