Βιβλίο
Θεσσαλία και Ήπειρος
Ταξίδια και εξερευνήσεις στην βόρεια Ελλάδα

Alfred Philippson
Μετάφραση: Αριστείδης Σφέικος
Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ
2014
σ. 496
Σχήμα: 24χ17
ISBN: 978-618-5105-38-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Thessalien und Epirus: Reisen und Forschungen im Nordlichen Griechenland
Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων 17
Σημειώσεις: Πρόλογος: Δρ. Θεόδωρος Α. Νημάς.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 35.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-11-2014)
Περίληψη:

[...] Το βιβλίο αυτό, αν και πολύ σημαντικό και αξεπέραστο μέχρι σήμερα, έμεινε αμετάφραστο. Μόνο προσφάτως ένα κεφάλαιό του, αυτό που αναφέρεται στην περιοχή Χασίων του Ν. Τρικάλων, μεταφράστηκε και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Τρικαλινά" . Ο Alfred Philippson, σε συνθήκες πολύ δύσκολες, το 1893, επισκέφτηκε σχεδόν κάθε γωνιά της ορεινής Δυτικής Θεσσαλίας και ολόκληρης της Ηπείρου, τις οποίες εξερεύνησε και μελέτησε με εξαιρετική σχολαστικότητα. Τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά του κατέγραφε λεπτομερώς στο εν λόγω έργο.
Λόγω της σπουδαιότητας και μοναδικότητας του βιβλίου αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. αποφάσισε να προβεί σε μια υπεύθυνη έκδοσή του στην ελληνική γλώσσα, ώστε να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ο πλούτος των πληροφοριών που περιέχει. Άλλωστε στο έργο αυτό στηρίχτηκαν οι νεότερες γεωλογικές και γεωγραφικές μελέτες για τις περιοχές αυτές.
Η παρούσα ελληνική έκδοση εμπλουτίζεται με εκτενή Εισαγωγή, Σχόλια και Γλωσσάριο Γεωλογικών Όρων, ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα το κείμενο του Alfred Philippson. Προστίθεται επίσης κατατοπιστικός Πρόλογος της δρος κ. Astrid Mehmel, καθώς και φωτογραφίες που δεν περιλαμβάνονταν στην γερμανική έκδοση του βιβλίου.

(από τον Πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)