Βιβλίο
Τα μαθηματικά στον πολιτισμό

H. L. Resnikoff
R. O. Wells
Μεταφραστής: Σωτήρης Γιαννέλης
Μεταφραστής: Μάρθα Ορφανού
Αθήνα
Liberal Books
2014
σ. 494
Σχήμα: 24χ14
ISBN: 978-618-80084-4-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mathematics in Civilization
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 49.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 23-12-2014)
Περίληψη:

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές προόδους, στη βάση των οποίων ευρίσκονται τα μαθηματικά και οι εφαρμογές τους. Τον μακρύ δρόμο από τις εμπειρικές μαθηματικές γνώσεις των αρχαίων λαών, έως τη θεωρητική-αξιωματική θεμελίωσή τους από τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς και τις νεώτερες ανακαλύψεις κατά τους τελευταίους αιώνες, παρουσιάζει το βιβλίο "Τα μαθηματικά στον πολιτισμό" των H.L. Resnikoff και R.O. Wells, Jr.

Στη συναρπαστική εξιστόρηση της ανακαλύψεως και εξελίξεως των μαθηματικών και των εφαρμογών τους περιλαμβάνονται η αριθμητική, η γεωμετρία και η τριγωνομετρία, η αστρονομία, η ναυσιπλοΐα και η χαρτογραφία, οι λογάριθμοι, ο απειροστικός, ο διαφορικός και ο ολοκληρωτικός λογισμός, τα μοντέλα του σύμπαντος της σύγχρονης κοσμολογίας και οι νεώτερες ανακαλύψεις της πληροφορικής.

Γραμμένο με τρόπον επιστημονικό και κατανοητό, το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους των πανεπιστημιακών σχολών των θετικών επιστημών, των πολυτεχνείων και των ΤΕΙ.

Μάρω Κ. Παπαθανασίου,
Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κριτικές - Παρουσιάσεις: