Βιβλίο
Ο γαλαζομάτης πειρατής

Γιάννης Μιχ. Γρυντάκης
Ρέθυμνο
Η Προφήτισσα
2014
σ. 464
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-81282-6-2
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-01-2015)
Περίληψη:

Μόλις δέκα χρονών ήταν ο ήρωας μας, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κρήτη και ξεκλήρισαν την οικογένειά του σε μια στιγμή. Δολοφόνησαν τους γονείς του, αιχμαλώτισαν τα δυο μικρότερα αδέρφια του και ανάγκασαν το μεγαλύτερο να βγει χαΐνης στα βουνά.

Κυνηγημένος, βρέθηκε σε ένα πειρατικό καράβι, δημιουργώντας μια νέα οικογένεια. Με τον καιρό, εξαιτίας της γενναιότητας και της εξυπνάδας του έγινε τρανός καπετάνιος.

Γαλαζομάτη τον αποκαλούσαν, καθώς τα μάτια του είχαν το χρώμα της θάλασσας. Όλη η Ευρώπη μιλούσε για τα κατορθώματά του. Πάντα έβρισκε τρόπο να νικά όσους τολμούσαν να τα βάλουν μαζί του καθώς και να κατακτά όσα επιθυμούσε. Στόχος του ήταν να εκδικηθεί το θάνατο των γονιών του και να βρει τα χαμένα του αδέρφια.

Οι περιπέτειες του Γαλαζομάτη στη θάλασσα και τη στεριά εντάσσονται μέσα στα γεγονότα της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας, κατά την περίοδο της αιγυπτιοκρατίας και της τουρκοκρατίας στην Κρήτη. Τις πλαισιώνουν επαναστάσεις, πόλεμοι, ναυμαχίες, ρεσάλτα, σκλαβοπάζαρα, ίντριγκες, όπως και μεγάλοι έρωτες με τα συνακόλουθα συναισθήματα και συγκινήσεις.

Ο αναγνώστης ψυχαγωγείται και παράλληλα μαθαίνει ιστορία, την αληθινή ιστορία.