Βιβλίο
Εμείς

Ντέιβιντ Νίκολς
Μεταφραστής: Έφη Φρυδά
Αθήνα
Μίνωας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2015
σ. 587
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-02-0386-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Us
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.99€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 21-11-2017)
Περίληψη:

Ο Ντάγκλας Πίτερσεν κατανοεί την ανάγκη της γυναίκας του να "ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της", τώρα που ο γιος τους φεύγει από το σπίτι για σπουδές. Απλώς νόμιζε ότι αυτό ήταν κάτι που θα έκαναν μαζί.

Έτσι, όταν εκείνη του ανακοινώνει ότι τον εγκαταλείπει, ο Ντάγκλας αποφασίζει να μετατρέψει τις τελευταίες οικογενειακές διακοπές που θα περάσουν μαζί σε ένα ταξίδι ζωής. Ένα ταξίδι στο οποίο θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να την κάνει να τον ερωτευτεί από την αρχή.

Σε μια διαδρομή από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη -μέσω Παρισιού, Άμστερνταμ, Μονάχου, Βενετίας, Φλωρεντίας- ξετυλίγεται η πορεία ενός γάμου από το ρομαντικό, ειδυλλιακό του ξεκίνημα ως το πιθανό τέλος του. Το μυθιστόρημα Εμείς είναι μια ιστορία για τις απαιτήσεις ενός μακροχρόνιου δεσμού, για τις σχέσεις λογικής και συναισθήματος, γονιών και παιδιών, μέσης ηλικίας και νεότητας. Ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε επτά χώρες και καλύπτοντας είκοσι εννέα χρόνια γάμου, το μυθιστόρημα αυτό είναι ταυτόχρονα επικό και προσωπικό, κωμικό και συνάμα σπαρακτικό.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μαριλένα ΑστραπέλλουΕμείς σε μια ημέραΠεριοδικό "BHmagazino"29/3/2015
Νόρα ΡάλληΔεν πιστεύω στα παραμύθια με καλό τέλος"Εφημερίδα των Συντακτών"12/3/2015
Σόφη ΛούκαΕίκοσι εννέα χρόνια γάμου: ένα ταξίδι ζωής"Βραδυνή"1/3/2015