Βιβλίο
Το καρναβάλι της Πάτρας

Νίκος Ε. Πολίτης
Πάτρα
Εκδόσεις Πικραμένος
2015
σ. 240
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6628-63-4
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Αχαΐκές εκδόσεις", 1987.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-03-2015)
Περίληψη:

"Αναζητώντας στοιχεία για την ιστορία του Τύπου των Πατρών επεσήμαινα συγχρόνως και μαρτυρίες για τη ζωή της πόλεως και τις συνήθειες των κατοίκων της. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώθηκε με τον καιρό ενδιαφέρον υλικό, λεπτομέρειες ξεχασμένες ή άγνωστες. Και σύντομα ξεχώρισαν για το πλήθος και την ποικιλία τους οι πληροφορίες που αφορούσαν την κοινωνική ζωή και τους χώρους και τον τρόπο ψυχαγωγίας των παλιών Πατρινών. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου αυτού..."

Αυτά σημείωνε στον πρόλογο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου ο συγγραφέας του, Νίκος Ε. Πολίτης. Δύο δεκαετίες μετά, τα παιδιά του, Βαγγέλης και Τζίμης, αποφάσισαν να το επανεκδώσουν. Σημειώνουν για τον πατέρα τους και το βιβλίο:

"Μία δεύτερη έκδοση ήταν και επιθυμία του ίδιου και είχε προχωρήσει αρκετά την προετοιμασία της. Άφησε χειρόγραφες σημειώσεις με νέα στοιχεία που ανακάλυψε με την προσφιλή μέθοδο, τη μελέτη παλαιών εφημερίδων, και φωτογραφικό υλικό από καρναβαλικές εκδηλώσεις του παρελθόντος. Όλα αυτά ενσωματώθηκαν στην παρούσα έκδοση, για να την εμπλουτίσουν και να προσφέρουν στους νεότερους μια πιο έγκυρη εικόνα του πώς ξεκίνησε το καρναβάλι και πώς εξελίχθηκε".