Βιβλίο
Ερημία παθών

Άτη Σολέρτη
Ευθύνη Σειράς: Νέστορας Πουλάκος
Αθήνα
Εκδόσεις Βακχικόν
Αριθμός Έκδοσης: 2
2015
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2012
σ. 78
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5144-20-3
Βακχικόν Ποίηση 52
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.46€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-03-2015)
Περίληψη:

Η Ερημία Παθών αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας αφιερωμένης στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η γέννησή της χρωματίζεται στην Εβέννινη Δίνητων ονείρων, εκεί όπου ορίζεται η επιλογή, εκεί μαθαίνει να αποκτά συνείδηση κι έπειτα αφήνεται να πορευτεί στην έρημο ενός καθρέφτη από πάθη που μόνο αλήθειες ψιθυρίζει, προτού να την σφραγίσει εκείνη του θανάτου με μια μονάχα ναρκοφόρα λέξη: Somnifer.
Η παρούσα συλλογή, αποτελεί ύμνο στην ερημία κάθε ψυχής που συνειδητοποιεί το βάθος της μοναχικότητας που την ορίζει, μέσα από μια υπεύθυνη, έντιμη και καθαρή ματιά στο μέσα της, ερχόμενη αντιμέτωπη με τα πάθη που τρέφει και ξορκίζει. Που απολαμβάνει κι αποστρέφεται.
Μέσα λοιπόν από μια βύθιση που κρύβει αντικατοπτρισμούς αντιφατικών εαυτών, το ταξίδι στην απομόνωση γεννά, οραματίζεται, διεκδικεί, λαχταρά, περιφρονεί, φανερώνει και κρύβει τα μυστικά που φέρουν οι πολλαπλές πτυχές του, δίχως να παραβλέπεται ο παράγοντας της τύχης. Πέρα από εκεί κάτι άλλο, διαφορετικό έρχεται... Κάτι φέρει τον χτύπο του επικείμενου τέλους. Ένας ύπνος λυτρωτικός φέρει οράματα, καθοδηγώντας τα βήματα του ονείρου στα σύνορα που διαχωρίζουν καθετί ανθρώπινο και θείο.
Ύβρις η γέννησις. Τίσις τα βήματα. Τα σαλεμένα είδωλα ξυπνούν ενοχικά και η Νέμεσις συνεχίζει να απλώνει το κάλυμμα της συμφοράς υπογράφοντας πάντα το ίδιο όνομα: Άτη.