Βιβλίο
Παιδιά και έφηβοι σε έναν κόσμο που αλλάζει
Προκλήσεις, προσαρμογή και ανάπτυξη

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Φρόσω Μόττη - Στεφανίδη
Κωνσταντίνος Πετρογιάννης
Βασίλης Παυλόπουλος
Μαρίνα Ντάλλα
Βασίλης Σταυρόπουλος
Φρόσω Μόττη - Στεφανίδη
Αθανασία Παπαθανασίου
Γεράσιμος Κολαΐτης
Μελίνα Δουκάκου
Παναγιώτα Βορριά
Αριάδνη Στογιαννίδου
Αγγελική Λεονταρή
Ιωάννα Μπίμπου - Νάκου
Νικόλαος Τάκης
Λήδα Αναγνωστάκη
Εύη Αβδελίδου
Αθήνα
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2015
σ. 484
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-05-1626-5
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-03-2015)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό ασχολείται με ψυχοκοινωνικές προκλήσεις και αντιξοότητες που όλο και συχνότερα αντιμετωπίζουν πια τα παιδιά και οι έφηβοι. Άλλες συνδέονται άμεσα με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η παγκοσμιοποίηση (οικονομική ένδεια, μετανάστευση, χρήση του Διαδικτύου) και άλλες έμμεσα (κακοποίηση του παιδιού στο πλαίσιο της οικογένειας, ενδοοικογενειακή βία, διαζύγιο των γονέων, υιοθεσία και αναδοχή, παραδοσιακός και ηλεκτρονικός εκφοβισμός στον χώρο του σχολείου).

Βάζουν αυτά τα ψυχοκοινωνικά θέματα σε κίνδυνο την προσαρμογή, ψυχική υγεία και αναπτυξιακή πορεία παιδιών και εφήβων; Ποιοι τομείς της ανάπτυξης θίγονται περισσότερο; Η προσαρμογή στο σχολείο; Η ακαδημαϊκή επίδοση; Η ποιότητα της σχέσης με συνομηλίκους, γονείς, ή/και εκπαιδευτικούς; Η ψυχολογική ευημερία; Υπάρχουν ωστόσο πάντα παιδιά που παρά τις περιστάσεις τα καταφέρνουν και ακολουθούν μια θετική αναπτυξιακή πορεία. Από πού και πώς μπορούν να αντλήσουν ψυχική ανθεκτικότητα;

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απαντούν οι επιστήμονες που συνέγραψαν τον συλλογικό αυτό τόμο, ειδικευμένος ο καθένας στο θέμα που εξετάζει. Το βιβλίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επιστήμονες της ψυχικής υγείας, καθώς και σε κάθε εν εγρηγόρσει αναγνώστη που βλέπει τις αντιξοότητες κατάματα και αγνοεί πώς να τις υπερβεί και να τις αντιστρέψει, ώστε να ωριμάσει χωρίς πληγές ο νέος άνθρωπος.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: