Βιβλίο
Κατσαριδολογίες

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
Εικονογράφηση: Μελίτα Αντωνιάδου
Ηράκλειο Κρήτης
Ίτανος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2015
σ. 48
Σχήμα: 24χ17
ISBN: 978-960-7549-81-5
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-04-2015)
Περίληψη:

Ο Δήμαρχος της πόλης θέτει "υπό διωγμόν" το κατσαριδογένος. Συμφωνεί μαζί του και η γάτα. Συμφωνεί μαζί του και ο σκύλος. Μια κατσαρίδα, όμως, δεν συμφωνεί. Γιατί να ξενιτευτεί στα καλά καθούμενα; Όχι, δε θα φύγει. Στην πόλη της θα παραμείνει αναζητώντας άσυλο κάπου που δεν θα σκεφτεί ποτέ να την ψάξει ο Δήμαρχος. Ίσως σε ένα σπίτι που κατοικεί κάποιος άνθρωπος...

-Θα τα καταφέρει; Οι άνθρωποι συνήθως αποφεύγουν τις κατσαρίδες.
-Θα βρει ανοιχτές αγκάλες ή πόρτες κλειστές;
-Θα νικήσει ο φόβος ή θα νικηθεί;

Γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, το κείμενο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, συλλαβή-συλλαβή, προσπαθεί με ευαισθησία και χιούμορ να συμφιλιώσει την κατσαρίδα με τον άνθρωπο και ίσως, τον κάθε αναγνώστη με τις φοβίες του.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες της Μελίτας Αντωνιάδου, κάνουν την κατσαρίδα αγαπητή και αφήνουν το κάθε παιδί να ζωγραφίσει τους φόβους του με το χρώμα που θέλει, δημιουργώντας τελικά το δικό του βιβλίο.

Η έκδοση επίσης περιλαμβάνει κατσαριδοτέστ, κατσαριδοπληροφορίες και κατσαριδογνώσεις, που συγκεντρώθηκαν υπό την επίβλεψη του Εντομολόγου Δρ. Χρήστου Γεωργιάδη, αλλά διατυπώνονται με λόγο απλό από τη συγγραφέα, ώστε να μπορέσουν όλοι να ανακαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του τόσο αμφιλεγόμενου εντόμου!