Βιβλίο
Ο χορός των λέμινγκς

Κωσταντής Σταυρόπουλος
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2015
σ. 296
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-586-065-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-04-2015)
Περίληψη:

Μερικά σημάδια πρέπει να μένουν. Όχι λόγω περηφάνιας. Εντάξει. Και λίγη από δαύτη. Αλλά το πιο ουσιαστικό τους χαρακτηριστικό είναι πως στέκονται στη θέση τους, σαν ανεξίτηλες πηγές μνήμης. Η φωτογραφία μπορεί και να χαθεί, τα λόγια μπορούν να παρασυρθούν απ' τον άνεμο της λήθης. Τα σημάδια όμως κρατάνε χαραγμένη την προσωπική σου ιστορία. Μέχρι να συμφιλιωθείς μαζί της.


Κάποιοι θέλουν να μείνουν άλυτες δυο υποθέσεις. Ο ντετέκτιβ Ντάριο Γκρούμο πληρώνεται για να μην ασχοληθεί με καμία από αυτές. Στα μονοπάτια των δουλεμπόρων, στις αθέατες γωνιές των μεγάλων λιμανιών, η ερωτική επιθυμία ακολουθεί τον δαντελωτό ρυθμό ενός αυτοκαταστροφικού και θανάσιμου χορού, ομαδικού και μαζί βαθιά ξεχωριστού για τον κάθε ήρωα. Ένας φίλος και μια γυναίκα. Πάντα μια γυναίκα.

Παιδιά ποτισμένα με το δηλητήριο του εθνικισμού και φιγούρες που επιμένουν να ζουν στις σκιές. Όταν τα όρια ανάμεσα στη βία, το σεξ, την αγάπη, τη φιλία και τον θάνατο καταργούνται. Μια περιπλάνηση σε δύο ηπείρους, όπου η κάθε μέρα δεν έχει ποτέ τη γεύση της προηγούμενης. Το σάουντρακ αυτού του μυθιστορήματος είναι μαύρες νότες της τζαζ, και ο χορός έχει ήδη στηθεί.

Ο μύθος των λέμινγκς, των μικρών τρωκτικών που αυτοκτονούν ομαδικά μέσα στη δίνη μιας ακατανίκητης τυφλότητας, προβάρεται απόλυτα πειστικά πάνω στην ανθρώπινη ψυχή και στην κρίση της.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτρης ΚαρύδαςΣαν ένα παλιό καλό pulp fiction"Fractal"Απρίλιος 2018
Στέφανος ΞένοςΘα χορεύατε έναν χορό με όψιμο τέλος την αυτοκαταστροφή;www.diavasame.grΝοέμβριος 2015
Κώστας Αγοραστός«Το βιβλίο μου είναι ποτισμένο με προσωπικές αξίες»www.bookpress.gr22/9/2015
Κατερίνα ΜαλακατέΟ χορός των λέμινγκς"Διαβάζοντας"30/6/2015
Φίλιππος ΦιλίππουΑπό τη Νάπολι στη Βεγγάζη"Το Βήμα"/ "Βιβλία"14/6/2015
Γιάννης ΠαπαγιάννηςΆλλος ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ σε περιπέτειες"Ελεύθερος Τύπος"7/6/2015
Γιώργος-Ίκαρος ΜπαμπασάκηςΠΠΠ / Πεζό Ποίηση Πόνημα"Lifo"43114/5/2015