Βιβλίο
Ανάσα από πηλό

Γιώργος Δουατζής
Αθήνα
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
2015
σ. 328
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-486-103-3
Σύγχρονοι Έλληνες Συγγραφείς
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-05-2015)
Περίληψη:

Μια τυχαία συνάντηση οδηγεί σε μια κοινή πορεία, γεμάτη ανατροπές, ξαφνιάσματα και αποκαλύψεις. Η δημιουργία και η καταστροφή. Ο έρωτας και ο θάνατος. Το ζωντανό παρελθόν και η λήθη. Η κάθαρση. Τα σκοτεινά μυστικά και το φως. Η καταστροφική δύναμη του χρήματος. Η δίψα και ο κορεσμός. Το μοιραίο και το οριστικό. Η δικαίωση. Ένα μυθιστόρημα για τη σχέση ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα, για το βάρος των οικογενειακών βιωμάτων, για τη δύναμη και το νόημα της τέχνης, για τον άγνωστο κόσμο των εικαστικών, για τη δύναμη της φιλίας, για τις εκρηκτικές δυνάμεις που κρύβονται στις ψυχές των ανθρώπων που επιζητούν μια -τουλάχιστον αληθοφανή- δικαιολογία ύπαρξης.
Κεντρικά πρόσωπα, ο Κώστας Μοίρας, ο γλύπτης που δουλεύει στην αφάνεια αποφεύγοντας κάθε επαφή με τον εφήμερο κόσμο της αγοράς της τέχνης, πιστός σε αξίες και ιδανικά, και η Ελένη Καρτάλου, μια νέα γυναίκα, ιστορικός τέχνης γεμάτη δίψα για ζωή, φορτωμένη ένα βαρύ οικογενειακό παρελθόν. Τους ενώνει ο έρωτας για την τέχνη και τη ζωή. Τους δένει η καταλυτική μεταξύ τους αγάπη.

Ο Γιώργος Δουατζής μας προσφέρει μια προκλητική περιπλάνηση με οδηγό τη διεισδυτική ματιά του στον κόσμο μας και στον ψυχισμό των ηρώων του μυθιστορήματος. Ο αναγνώστης συναντά τον εαυτό του σε κάθε κεφάλαιο και συνταξιδεύει με τα πρόσωπα του μύθου, που τελικά δεν είναι μύθος, αλλά η πολύπτυχη καθημερινότητά μας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Πασχαλία ΤραυλούΑνάσα από πηλόwww.diavasame.grΝοέμβριος 2015
Απόστολος ΜπενάτσηςΑνάσα από πηλόwww.vakxikon.grΟκτώβριος 2015
Μαρίνα ΤσικλητήραΈνας άντρας και μια γυναίκα με φόντο τον άγνωστο κόσμο της τέχνης"Realnews"13/9/2015
Φώτης ΚαγγελάρηςΜαθήματα ψυχικής ανατομίαςwww.bookpress.gr25/8/2015
Γιώργος ΔουατζήςΗ ελένη στο "Σωτηρία""Το Ποντίκι"9/7/2015
Νίκος ΜαθιουδάκηςΛογοτεχνικοί ήρωες καμωμένοι από πηλό…"Fractal"Ιούνιος 2015