Βιβλίο
Γέφυρα ζωής

Μαϊλίς ντε Κερανγκάλ
Μετάφραση: Σοφία Διονυσοπούλου
Αθήνα
Καλέντης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2015
σ. 288
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-219-990-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Reparer les vivants
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-11-2015)
Περίληψη:

Ένα μυθιστόρημα για το γεγονός της ζωής και του θανάτου, για την αξίωση και τη διεκδίκηση της ζωής μέσα από την προσέγγιση του ζητήματος των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων.

Η Μαϊλίς ντε Κερανγκάλ μελετά με θαυμαστή δεξιοτεχνία τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος και της ανθρώπινης ψυχής. Το ιδιαίτερο -κοφτό και ασθμαίνον- ύφος της μας εισάγει σε ένα σύμπαν ερμητικό, όπου οι χειρουργοί δίνουν την προαιώνια μάχη τους για τη σωτηρία της ζωής, έχοντας στη διάθεσή τους τα τελευταία επιτεύγματα της επιστήμης. Στις σελίδες του βιβλίου "Γέφυρας ζωής" οι ήχοι αποκτούν σάρκινη υπόσταση, τα κύματα ενός τηλεφωνήματος ξεχύνονται σαν πουλιά πάνω απ’ την πολιτεία, τα κύματα του σερφ αντηχούν με μεταφυσική ομορφιά, το τελετουργικό τραγούδι ενός νοσοκόμου για το νεκρό αγόρι-δότη φτερουγίζει μακριά απ’ το χειρουργικό τραπέζι κομίζοντας το μήνυμα της ελπίδας.
Χωρίς ίχνος μελοδραματισμού, αλλά με ποιητική διάθεση και άκρα ευαισθησία για την ανθρώπινη οδύνη, με διαύγεια και απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στον ρεαλισμό και στην αποδόμηση της λογικής, η συγγραφέας κατορθώνει να πλάσει ένα μυθιστόρημα που συναρπάζει κάθε λογής κοινό και μας ευαισθητοποιεί για τη σημασία της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Το συγγραφικό ύφος καθώς και η θεματολογία της Μαϊλίς Ντε Κερανγκάλ, η οποία το 2010 απέσπασε το Βραβείο Medicis για το βιβλίο της "Η γέννηση μιας γέφυρας", αγγίζει κάθε είδους κοινό, αναδεικνύοντάς τη σε εκδοτικό φαινόμενο.
Σε διάστημα δύο μόλις μηνών, το βιβλίο της "Γέφυρα ζωής", κατακτώντας κοινό και κριτικούς, απέσπασε επτά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία, ανάμεσά τους και το λογοτεχνικό βραβείο Charles-Brisset από τη Γαλλική Ψυχιατρική Ένωση, ενώ μόνο στη Γαλλία έχει πουλήσει έως τώρα περισσότερα από 140.000 αντίτυπα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: