Βιβλίο
Εργαστηριακή εξέταση του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων

Συλλογικό έργο
Αντώνιος Ι. Μάντης
Δημήτριος Κ. Παπαγεωργίου
Δημήτριος Ι. Φλετούρης
Θεσσαλονίκη
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε.
2015
σ. 360
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-602-016-2
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Κυριακίδη Αφοι", 2008
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 35.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 08-01-2016)
Περίληψη:

Η προσπάθεια για την παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφαλών για τον καταναλωτή, στηρίζεται σε σειρά μέτρων που εφαρμόζονται από την εκτροφή έως το τραπέζι του καταναλωτή. Τα μέτρα αυτά αναφέρονται κυρίως σε θέματα καλής πρακτικής της παραγωγής (GMP), καλής υγιεινής πρακτικής (GHP) και ανάλυσης κινδύνου στα κρίσιμα σημεία ελέγχου (HACCP).
Η προσπάθεια αυτή είναι αναγκαίο να στηρίζεται και να υποστηρίζεται από αξιόπιστες εργαστηριακές μεθόδους ανάλυσης, ώστε να ανακαλύπτονται εγκαίρως τα σφάλματα ή οι ατέλειες στις γραμμές παραγωγής, να γίνονται οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις και να αποκλείονται οι ελαττωματικές παρτίδες τροφίμων.