Βιβλίο
Ως την άκρη της κλωστής

Παντελής Κυραμαργιός
Συνθέτης: Παντελής Κυραμαργιός
Στιχουργός: Παντελής Κυραμαργιός
Αθήνα
Έναστρον
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 78
Σχήμα: 19χ14
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5055-55-4
Περιέχει: CD
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 30-03-2016)
Περίληψη:

"... καμιά νύχτα δεν θα είναι ίδια με εκείνη, αν δεν σε ανακαλύψω. Καμιά νύχτα δεν θα είναι νύχτα. Μόνο εσύ μπορείς να διώξεις από πάνω μου τις σκιές του εαυτού μου. Έχεις τον τρόπο να με κάνεις κάτι νέο. Άσε με να σε βρω. Φανερώσου..."

Επτά καλλιτέχνες, με ξεχωριστές διαδρομές και διαφορετικά πεδία δράσης, συναντήθηκαν και σχημάτισαν ένα Πλέγμα δημιουργίας. Ο Παντελής Κυραμαργιός γράφει μια ιστορία σε μορφή διηγήματος. Ύστερα, μέσα από την ιστορία, γεννιούνται δέκα τραγούδια που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα. Τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα τέχνης από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά. Η θεατρική ομάδα 'Ιδέα' των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή, σκηνοθετεί ένα βίντεο για κάθε τραγούδι και διασκευάζει το διήγημα δημιουργώντας μια αντίστοιχη μουσικοθεατρική παράσταση. Οι καλλιτέχνες της κολεκτίβας χρησιμοποιούν όλα τα εκφ��αστικά μέσα
που διαθέτουν, αλληλεπιδρούν, αλληλοσυμπληρώνονται και φτάνουν μαζί "ως την άκρη της κλωστής".

Αυτό το άλμπουμ περιέχει τα λόγια, τα τραγούδια και τα σχέδια. Σε πολυχώρους τέχνης αλλά και στο διαδίκτυο θα συναντάμε συχνά και τη θεατρική διάσταση του Πλέγματος.

Πλέγμα:
Κώστας Γάκης, Αμαλία Θεοδωροπούλου, Παντελής Κυραμαργιός, Εύα Λαύκα, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θανάσης Φωτεινιάς.
Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι: Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλάς.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: