Βιβλίο
Isis η αποκάλυψη
Η ιστορία, η στρατηγική και το όραμα για την ημέρα της κρίσης του ισλαμικού κράτους

William McCants
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ηλιόπουλος
Αθήνα
Πεδίο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 256
Σχήμα: 24χ17
ISBN: 978-960-546-713-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Isis Apocalypse
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-04-2016)
Περίληψη:

Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μία από τις πιο "επιτυχημένες" και βάναυσες τζιχαντιστικές οργανώσεις στη σύγχρονη ιστορία, ξεπερνώντας ακόμα και την Αλ Κάιντα. Χιλιάδες μέλη του, προελαύνοντας στη Συρία και το Ιράκ, υπέταξαν εκατομμύρια πολίτες, βίασαν γυναίκες, αποκεφάλισαν αιχμαλώτους, και κανείς δεν τόλμησε να τους σταματήσει. Χιλιάδες ακόμη άπλωσαν το πέπλο του τρόμου, πέρα απ' τα σύνορα της Μέσης Ανατολής, κάτω από τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Πώς κατάφερε το Ισλαμικό Κράτος να προσελκύσει τόσα μέλη και να κατακτήσει τόσα εδάφη; Υπήρξε πιο αδίστακτο, πιο θρησκευτικά φανατικό και πιο αφοσιωμένο στη δημιουργία κράτους από τους ανταγωνιστές του! Οι ραδιούργοι αρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους συνδύασαν δύο από τις πιο ισχυρές και ταυτόχρονα αντιφατικές ιδέες του Ισλάμ -την αναβίωση της Ισλαμικής Αυτοκρατορίας και την Ημέρα της Κρίσης- δημιουργώντας μια αποστολή και ένα μήνυμα που διαμόρφωσαν τη στρατηγική και θέριεψαν τον φανατισμό των μαχητών του. Αψήφησαν τον "συμβατικό" τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ένας πόλεμος. Ακόμα κι αν το Ισλαμικό Κράτος ηττηθεί, η τζιχαντιστική τρομοκρατία δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Βασισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς αραβικές πηγές, μεταξύ των οποίων αρχαία θρησκευτικά κείμενα και μυστική αλληλογραφία της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δει, το βιβλίο αυτό διερευνά πώς ο θρησκευτικός φανατισμός, οι στρατηγικοί σχεδιασμοί και οι προφητείες για το Τέλος του Κόσμου διαμόρφωσαν το παρελθόν του Ισλαμικού Κράτους και προμηνύουν το σκοτεινό μέλλον του.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μύρων ΖαχαράκηςΤρομοκρατία, η «Λερναία Ύδρα» του 21ου αιώναwww.bookpress.gr12/12/2019
Τριαντάφυλλος ΚαρατράντοςΕχθρός δεν είναι το Ισλάμ αλλά η ισλαμιστική τρομοκρατία"The Books' Journal"77Μάιος 2017
Νικόλας ΖώηςΤο λάβαρο που σπέρνει τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"16/4/2016