Βιβλίο
Οι ομάδες εργασίας των μαθητών στην εκπαίδευση

Δημήτριος Χατζηδήμου
Μαρία Σ. Αναγνωστοπούλου
Θεσσαλονίκη
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε.
2015
σ. 160
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-602-036-0
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Κυριακίδη Αφοι"2011
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-05-2016)
Περίληψη:

Το παρόν δημοσίευμα πραγματεύεται ένα θέμα παλιό -αναδείχθηκε πριν από έναν αιώνα περίπου- αλλά και συγχρόνως επίκαιρο, ένα θέμα διαχρονικό και πολυπαραγοντικό, που αφορά άμεσα τις συνεργατικές δραστηριότητες και τις συνεργατικές μορφές διδασκαλίας και μάθησης στην εκπαίδευση γενικά, και στην εκπαιδευτική διαδικασία ειδικότερα. Αποβλέπει στην υπεύθυνη και
συστηματική ενημέρωση των διδασκόντων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και των ιθυνόντων της επίσημης εκπαιδευτικής πολιτικής για τις κυριότερες πτυχές του υπό συζήτηση αντικειμένου, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και τη σπουδαιότητα του θέματος στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό χώρο καθώς και στα διάφορα πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης.
Αποσκοπεί στη συζήτηση και στην εφαρμογή αρχών και αξιών, όπως "αλληλεγγύη", "συλλογική σκέψη", "αλληλέγγυες ενέργειες" ανάμεσα στους μαθητές, ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνικής ομάδας, ανάμεσα στους πολίτες μιας κοινωνίας, όποιας κοινωνίας, δεδομένου ότι οι αρχές αυτές είναι αναγκαίες και απαραίτητες για την ύπαρξη και την εξέλιξή τους. Η εφαρμογή των συγκεκριμένων αρχών και αξιών επιτυγχάνεται και με τις ομάδες εργασίας των μαθητών, στις οποίες αναφέρεται το παρόν βιβλίο.