Βιβλίο
Πάμπλο Εσκομπάρ, Ο πατέρας μου

Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Αθήνα
Μίνωας
2016
σ. 400
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-02-0669-2 μετάφραση από ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Pablo Escobar, Mi padre
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.80€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-09-2016)
Περίληψη:

Ως τώρα πιστεύαμε πως είχαν ειπωθεί τα πάντα για τον Πάμπλο Εσκομπάρ, έναν από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Λατινικής Αμερικής. Βιβλία και σειρές, όπως "Πάμπλο Εσκομπάρ", "Narcos", αποτυπώνουν εκδοχές που εστιάζουν μόνο στην εξωτερική εικόνα, ιδωμένη από απόσταση, ποτέ κάτω από το πρίσμα της οικογένειας και της προσωπικής ζωής. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του. Ένας άντρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν, που στάθηκε ικανός να φτάσει τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για την οικογένειά του.

Συγκρούσεις αντίπαλων καρτέλ, εκβιασμοί, απαγωγές και εκτελέσεις δημοσιογράφων, δικαστικών, υπουργών σε μια βιογραφία που διαβάζεται σαν το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ.

Δεν πρόκειται για το βιβλίο ενός γιου που αναζητά τη συγχώρεση για τον πατέρα του, αλλά για μια συγκλονιστική διήγηση των συνεπειών που έχει στη ζωή των ανθρώπων η βία και η εγκληματικότητα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νικόλας Ζώης«Κοίτα, παιδί μου, είμαι ένας κακοποιός»"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"8/4/2017
Διονύσης Θανάσουλας«Ο πατέρας μου πούλαγε ναρκωτικά στη CIA»"Πρώτο Θέμα"25/3/2017
Δημήτρης (Gary ΚαραθάνοςΟ γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ μίλησε στην Athens Voice για τα άγρια χρόνια της Κολομβίας"Athens Voice"23/3/2017
Παρή Σπίνου«Ο Πάμπλο Εσκομπάρ θα γινόταν πρόεδρος της Κολομβίας»"Εφημερίδα των Συντακτών"22/3/2017
Γρηγόρης ΜπέκοςΠάμπλο Εσκομπάρ: Ο Ρομπέν της Κοκαΐνης"Το Βήμα"/ "Βιβλία"2/10/2016