Βιβλίο
Η θεά σε δράση. Τοκετός

Ευτυχία Λεοντίδου
Αθήνα
Κουκκίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 126
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-9410-74-8
Η Γυναίκα Σήμερα 3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.72€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-10-2016)
Περίληψη:

Όλοι και όλες μας γεννάμε κάποιες στιγμές στη ζωή μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μπορεί να γεννάμε παιδιά, ή ακόμα ιδέες, καλλιτεχνικά δημιουργήματα, ομάδες και κοινότητες, επιστημονικές εφευρέσεις ή κήπους! Για κάθε έναν και κάθε μία μας, η διαδικασία αυτή ισοδυναμεί με τη γέννηση ενός δικού μας "θείου βρέφους". Με κόπο και αγωνία, αλλά και με απόλαυση, το δημιούργημα βγαίνει από το σκοτάδι στο φως και αποκτάει οντότητα. Έτσι ο τοκετός είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους και όλες μας.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει πληροφορίες για την εξέλιξη ενός τοκετού, από την προετοιμασία μέχρι την ολοκλήρωσή του· επίσης για τις σχετικές φεμινιστικές διεκδικήσεις· αλλά και κάποιους στοχασμούς για την ιστορία του τοκετού, τη μυθολογία του, την πνευματικότητα και την αναλογία μικρόκοσμου μακρόκοσμου, καθώς στη σημερινή εποχή έχει έρθει πια η ώρα η επιστήμη να συνεργαστεί με την πνευματικότητα.

Οι πληροφορίες αυτές συνοδεύονται από έναν πλούτο αφηγήσεων γυναικών για την προσωπική τους εμπειρία.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύχρωμο πρίσμα που απευθύνεται: στις γυναίκες που θα ήθελαν να μάθουν σχετικά με τα γεγονότα της γέννας· σε γιατρούς, μαίες και βοηθούς τοκετού που θα ήθελαν να ακούσουν τη φωνή των γυναικών αλλά και σε όσους/ες, γυναίκες και άντρες, ερευνούν και ασχολούνται με το Μυστήριο και την έκφραση του, όχι μόνο μέσα σε ένα γυναικείο σώμα, αλλά σε κάθε τοκετό ενός έργου, είτε αυτό είναι υλικό, είτε καλλιτεχνικό, επιστημονικό ή πνευματικό.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: