Βιβλίο
Το ημερολόγιο του διαβόλου
Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ΄Ράιχ

Robbert K. Wittman
David Kinney
Μετάφραση: Γιάννα Σκαρβέλη
Επιμέλεια: Χρύσα Ξενάκη
Επιμέλεια: Γιάννης Τσόλκας
Αθήνα
Πεδίο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 576
Σχήμα: 23χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-546-808-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The devil's diary.Alfred Rosenberg and the stolen secrets of the Third Reich
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-11-2016)
Περίληψη:

"Στο Γ΄ Ράιχ ένας "ιδεολόγος" µπορούσε να δει τις φιλοσοφίες του να γίνονται πράξη, και οι ιδέες του Ρόζενµπεργκ είχαν µοιραίες συνέπειες για πολλά εκατοµµύρια ανθρώπους".

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι µια συγκλονιστική αφήγηση αληθινών γεγονότων της παγκόσµιας ιστορίας, που διαβάζεται σαν ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα. Αφετηρία και βασική πηγή της διήγησης το ηµερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενµπεργκ, ενός από τα πιο υψηλόβαθµα στελέχη του Γ΄ Ράιχ. Στενός συνεργάτης και κορυφαίος σύµβουλος του Αδόλφου Χίτλερ, "φιλόσοφος" και κύριος ιδεολογικός καθοδηγητής του εθνικοσοσιαλιστικού κόµµατος, ενορχηστρωτής της λεηλασίας των σπουδαιότερων έργων τέχνης από την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά κυρίως εµπνευστής και πρωτεργάτης της "τελικής λύσης" του εβραϊκού ζητήµατος, που οδήγησε στον θάνατο εκατοµµύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου.

Το ηµερολόγιο ανακαλύφθηκε στο τέλος του πολέµου σε ένα βαυαρικό κάστρο, αλλά εξαφανίστηκε µυστηριωδώς µετά τη Δίκη της Νυρεµβέργης, όπου ο Ρόζενµπεργκ καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για εγκλήµατα πολέµου. Παρέµεινε κρυµµένο για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα, µέχρι που, µετά από µια σχεδό�� "κινηµατογραφική" δεκαετή αναζήτηση, έφτασε πρόσφατα στα χέρια του πρώην ειδικού πράκτορα του FBI, Ρόµπερτ Ουίτµαν. Δηλητηριώδες, κυνικό και εξαιρετικά αποκαλυπτικό, το Ηµερολόγιο του Διαβόλου φωτίζει µεγάλης σηµασίας ιστορικά γεγονότα από το 1936 έως το 1944: την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τις διεργασίες ενίσχυσης του εθνικοσοσιαλιστικού κόµµατος, τη διάβρωση της γερµανικής κοινωνίας, τις εσωτερικές συναντήσεις του Χίτλερ µε τους στενούς του συνεργάτες, τις εντάσεις στα ανώτατα κλιµάκια, την εισβολή στην ΕΣΣΔ, την κλοπή έργων τέχνης και βιβλίων από την Ευρώπη, το Ολοκαύτωµα. Ένα εξαιρετικό ιστορικό αφήγηµα, που µας βοηθά να κατανοήσουµε λίγο περισσότερο τα πώς και τα γιατί µιας από τις µεγαλύτερες θηριωδίες του 20ού αιώνα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελπιδοφόρος ΙντζέμπεληςΤο ημερολόγιο του διαβόλουdiastixo.gr19/11/2018
Νικόλας ΖώηςΕίχε τη γοητεία νεκροθάφτη"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"30/12/2016
Δήμητρα ΡουμπούλαΤο ημερολόγιο του διαβόλουwww.oanagnostis.gr30/11/2016
Αντώνης ΚαρατζαφέρηςΗ λεηλασία των έργων τέχνης από τους ναζί"Ελεύθερος Τύπος"20/11/2016