Βιβλίο
Μοριακή βιολογία του γονιδίου

Συλλογικό έργο
James D. Watson
Tania A. Baker
Stephen P. Bell
Alexander Gann
Michael Levine
Richard Losick
Stephen C. Harrison
Μετάφραση: Διομήδης Πηγής
Επιμέλεια: Γεώργιος Ροδάκης
Επιμέλεια: Ιωσήφ Παπαματθαιάκης
Επιμέλεια: Ευστάθιος Χατζηλουκάς
Επιμέλεια: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Επιμέλεια: Ευστάθιος Φριλίγγος
Επιμέλεια: Αναστάσιος Μίντζας
Αθήνα
Utopia
Αριθμός Έκδοσης: 2
2016
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2011
σ. 912
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-81298-2-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Molecular Biology of the Gene, 7th edition
Κυκλοφορεί
Τιμή: 150.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-11-2016)
Περίληψη:

Το βιβλίο αποτελεί ένα βασικό και αναμφίβολα εξαιρετικά επιτυχημένο διδακτικό σύγγραμμα για όλους όσοι σπουδάζουν Μοριακή Βιολογία στα Πανεπιστήμια τόσο σε προπτυχιακό όσο
και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και για όσους επαγγελματίες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις προόδους που συντελούνται σε ένα ταχέως εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο.

Η ιστορία αυτού του βιβλίου ξεκίνησε πριν από 51 χρόνια, το 1965, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη αμερικανική έκδοση, η οποία ουσιαστικά έθεσε το πλαίσιο της διδασκαλίας του νέου επιστημονικού πεδίου που ονομάστηκε Μοριακή Βιολογία. Στη διάρκεια αυτών των ετών και
μέσα από τις επτά εκδόσεις της η Μοριακή Βιολογία του Γονιδίου παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς όλες τις σημαντικές ανακαλύψεις του επιστημονικού πεδίου και μετέφερε την αιχμή της επιστήμης μέσα στα αμφιθέατρα. Στο κείμενό της ενσωματώθηκαν προοδευτικά όλες εκείνες οι γνώσεις που θεωρούνταν απαραίτητες για τους φοιτητές που θα έρχονταν σε επαφή με τις αρχές της Μοριακής Βιολογίας. Χάρη σε αυτή την παράλληλη συνεξέλιξη του συγγράμματος και του επιστημονικού πεδίου, η Μοριακή Βιολογία του Γονιδίου εξακολουθεί να θέτει το μέτρο με το οποίο κρίνεται η ποιότητα όλων των άλλων συγγραμμάτων που στο μεταξύ κυκλοφόρησαν στην παγκόσμια αγορά.

Κατά την άποψη μας, το παρόν σύγγραμμα είναι, εάν όχι το καλύτερο, τουλάχιστον ένα από τα καλύτερα στον χώρο της Μοριακής Βιολογίας παγκοσμίως και αναμφισβήτητα το πληρέστερο σε κυκλοφορία σύγγραμμα μοριακής βιολογίας, σήμερα.