Βιβλίο
Κόμπος υφάλου

Π. Δ. Γιάκας
Αθήνα
Ήτορ
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 340
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-81934-5-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-12-2016)
Περίληψη:

Ένας φόνος ταράζει το μικρό χωριό, μια γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη στην παραλιακή καντίνα της. Μοναδικός μάρτυρας ο γιος της, ο Γαβριήλ, ένας έφηβος που πάσχει από βαρύ αυτισμό. Για να λύσει την υπόθεση, ο αρχιφύλακας Νικηφόρος θα πρέπει να κατανοήσει το λαβυρινθώδες σύμπαν ενός αυτιστικού μυαλού.

Μπροστά στο παράδοξο ενός αυτόπτη μάρτυρα που παραμένει σιωπηλός, ο αρχιφύλακας Νικηφόρος θα ψάξει για τα κλειδιά που θα τον κάνουν να μιλήσει. Πρώτα όμως θα πρέπει να κατανοήσει τη διαταραχή του αυτισμού. Για να το καταφέρει, θα χρειαστεί έναν οδηγό για να τον εισάγει στον άγνωστο γι' αυτόν κόσμο των ατόμων με αναπηρία, ώστε να καταλάβει αν ο νεαρός είναι τελικά ο θύτης ή το θύμα, και αν ο αυτισμός είναι απλώς αποτέλεσμα μιας κακής εγκυμοσύνης, χτύπημα της μοίρας ή ασθένεια της νέας εποχής.

Μια ματιά από κοντά στον κόσμο των ατόμων με αναπηρία, σε ένα φαινόμενο που συνεχώς αυξάνεται, σ' ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά σχετικά με τη φύση του ανθρώπου, μέσα από ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με καταιγιστική πλοκή και ανατροπές. Μια ιστορία για έναν κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας, αλλά και τόσο μακριά μας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: