Βιβλίο
Ήρωες: Ανθολογία ιστοριών

Συλλογικό έργο
Στέλιος Ανεμοδουράς
Γιώργος Μαρμαρίδης
Νίκος Μαράκης
Γιάννης Γκινοσάτης
Claudio Nizzi
κ.ά.
Μετάφραση: Ντίνα Φατούρου
Μετάφραση: Αμαλία Ντέκα
Επιμέλεια: Γιώργος Βλάχος
Επιμέλεια: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης
Αθήνα
Εκδόσεις Μικρός Ήρως
Αριθμός Έκδοσης: 1
2016
σ. 364
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-82244-2-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Ήρωες του Στέλιου Ανεμουδουρά 2
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-01-2017)
Περίληψη:

Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε δυο περιόδους που ταυτίζονται με τις δυο διακριτές περιόδους της συγγραφικής-εκδοτικής παρουσίας του Στέλιου Ανεμοδουρά στο πεδίο των λαϊκών παιδικών αναγνωσμάτων: στην πρώτη (1951-1968) παρουσιάζονται τα καταληκτικά τεύχη των αφηγημάτων "Υπεράνθρωπος", "Τάργκα", "Μικρός Ήρως", "Ταγκόρ", "Μικρός Ιππότης", "Μικρός Μπουρλοτιέρης" και "Γκρέκο" κατά χρονολογική σειρά έκδοσης τους. Διαφορετικό είναι το σκεπτικό ανθολόγησης των αναγνωσμάτων της δεύτερης περιόδου (1969-2016): παρουσιάζονται σπάνιες ή αδημοσίευτες περιπέτειες των "Μπλεκ", "Μαρκ", "Ζαγκόρ", "Μίστερ Νο", "Κάπταιν Μίκι", "Τεξ", "Δίκαιος" και "Κοκομπίλ".

Η επιλογή των ιστοριών οφείλεται στους συγγραφείς Γιώργο Βλάχο (α’ περίοδος) και Νίκο Δημ. Νικολαΐδη (β’ περίοδος), οι οποίοι επιμελήθηκαν και τα σύντομα εισαγωγικά σημειώματα του κάθε αναγνώσματος της περιόδου τους.
Ο illustrator Κώστας Φραγκιαδάκης εικονογράφησε με νέα δυναμικά σκίτσα τις ιστορίες της επτάδας των αναγνωσμάτων της α’ περιόδου, εκτός από τα εξώφυλλα, καθώς κρατήθηκαν τα πρωτότυπα της πρώτης έκδοσης αποτίοντας, με αυτό τον τρόπο, φόρο τιμής στον εικονογράφο Βύρωνα Απτόσογλου, τα σκίτσα του οποίου είχαν υπάρξει βασικός συντελεστής στη δημιουργία του θρύλου των εκδόσεων του "Μικρού Ήρωα".