Βιβλίο
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών
50 ποιητές από 21 χώρες
2nd Athens World Poetry Festival

Συλλογικό έργο
Χανάν Αγουάντ
Άδωνις
Γιώργος Αλισάνογλου
Άνα Λουίζα Αμαράλ
Νάνος Βαλαωρίτης
Γιάννης Αντιόχου
Ρικάρντο Αρέγκι
Ευγένιος Αρανίτσης
Ελισάβετ Αρσενίου
Τάσος Γαλάτης
Σαάντι Γιουσέφ
Βερονίκη Δαλακούρα
Γιάννης Δάλλας
Κική Δημουλά
Ασούρ Ετβεμπί
Γιούρι Σαμπράνο
Λεύκιος Ζαφειρίου
Σταύρος Ζαφειρίου
Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Γιώργος Χ. Θεοχάρης
Θεώνη Κοτίνη
Στάθης Κουτσούνης
Κώστας Κουτσουρέλης
Πέτερ Λάουεσεν
Τσεν Λι
Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου
Βασίλης Μανουσάκης
Χάρης Μελιτάς
Αλεξάνδρα Μπακονίκα
Αταόλ Μπεχράμογλου
Γιάννα Μπούκοβα
Γιώργος Μπρουνιάς
κ.ά.
Αθήνα
Κοινωνία των (δε)κάτων
Αριθμός Έκδοσης: 1
2015
σ. 166
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5179-01-4
Σημειώσεις: Κατάλογος-ανθολόγιο του Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώθηκε στην Αθήνα μεταξύ 21-26 Σεπτεμβρίου 2015. Προλογικό σημείωμα: Κύκλος Ποιητών. Μέγας χορηγός: ΟΣΔΕΛ. Χορηγοί: Ίδρυμα Κώστα & Ελένης Ουράνη, Stanley Hotel, Εκδόσεις Ψυχογιός.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-02-2017)
Περίληψη:

Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Τo 2012 ιδρύθηκε στην Ελλάδα ο Κύκλος Ποιητών, η πρώτη λέσχη ποιητών στην χώρα μας, ένας από τους στόχους του οποίου είναι η διαρκής και δημόσια επικοινωνία της ποίησης με το κοινό. Δεύτερος μεγάλος στόχος του η οργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Εφέτος πραγματοποιείται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, με συμμετοχή της Dream Τeam της παγκόσμιας ποίησης -50 ποιητές από 21 χώρες από όλες της ηπείρους, μεταξύ των οποίων οι Νάνος Βαλαωρίτης, Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά, Ευγένιος Αρανίτσης, Γιάννης Δάλλας, Δήμητρα Χριστοδούλου , Κώστας Στεργιόπουλος κι από ξένους οι Άδωνις, Κάρολυν Φορσέ, Ρικάρντο Αρέγκι, Γκέρχαρντ Φάλκνερ και Φερνάντο Ρεντόν.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τη λήξη του Φεστιβάλ (Σάββατο 26.9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα"Ιωνικόν" του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.

Kατά την εβδομάδα αυτή, μέσα από δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις (αναγνώσεις, ημερίδες, μουσική, εικαστικά κ.ά.), η ποίηση θα πάει παντού: σε πολιτιστικά κέντρα Δήμων του λεκανοπεδίου, σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ και μπαρ, σε γκαλερί, σε πλατείες και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον απλό άνθρωπο στην καθημερινότητά του για να του πει ότι είναι εκεί, σε δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, ότι υπάρχει "για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι" και ότι οι ποιητές γράφουν για να κατανοούν τη ζωή και τον πλησίον τους. Η ποίηση γίνεται η λύτρωση του απλού ανθρώπου, ανοίγοντας ένα παράθυρο που μας γοητεύει, ένα παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο σαν να ήταν η πρώτη φορά.