Βιβλίο
Σύνορα / Όρια

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Λίνα Βεντούρα
Επιμέλεια: Δημήτρης Καρύδας
Επιμέλεια: Γεράσιμος Κουζέλης
Ντίνα Βαΐου
Samuel Beckett
Λίνα Βεντούρα
Γιάννης Βογιατζής
Γιάννης Γαρύφαλλος
Γεράσιμος Κουζέλης
Κύρκος Δοξιάδης
Όλγα Λαφαζάνη
Δήμητρα Μακρυνιώτη
Βίκυ Ιακώβου
Μαρίνα Μαροπούλου
Πέτρος Λινάρδος - Ρυλμόν
Γιώργος Σαγκριώτης
Κωνσταντίνος Τσαλακός
Γιώργος Τσιμουρής
Φωτεινή Τσιμπιρίδου
Τέλης Τύμπας
Γιώργος Φαράκλας
Κωστής Χατζημιχάλης
κ.ά.
Αθήνα
Νήσος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 356
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-589-046-9
Τοπικά 13
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-02-2017)
Περίληψη:

Στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα το πρόβλημα των συνόρων και των ορίων, σε όλη την πολλαπλότητα των κυριολεκτικών και μεταφορικών σημασιών τους, εμφανίζεται με οξύτητα στο προσκήνιο, τόσο των πολιτικών συγκρούσεων και των ιδεολογικών αντιπαραθέσεων, όσο και των αναζητήσεων των θεωρητικών επιστημών. Είτε αφορά την εδαφική, εθνική, πολιτιστική ή γλωσσική διάσταση είτε τις ανεξάντλητες μεταφορικές αναφορές των συνόρων και των ορίων, ο λόγος περί αυτών περνά σήμερα μια περίοδο απολογισμού και έντονης αναθεώρησης.
Αυτή την προβληματική αποτυπώνει ο παρών τόμος των "τοπικών", με συμβολές επιστημόνων και ερευνητών από όλες τις παραδόσεις που συναντώνται στο πεδίο των "συνόρων" και των "ορίων".


Κείμενα:
Ντίνα Βαΐου, Samuel Beckett, Λίνα Βεντούρα, Κατερίνα Βλαντώνη, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Γαρύφαλλος, Δέσποινα Γκιρτή, Κύρκος Δοξιάδης, Βίκυ Ιακώβου, Γεράσιμος Κουζέλης, Όλγα Λαφαζάνη, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Μαρίνα Μαροπούλου, Γιάννης Μίχος, Roland S. Moore, Ελευθερία Παπαμιχαλοπούλου, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν, Γιώργος Σαγκριώτης, Κωνσταντίνος Τσαλακός, Γιώργος Τσιμουρής, Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Τέλης Τύμπας, Γιώργος Φαράκλας, Κωστής Χατζημιχάλης