Βιβλίο
Σύνταγμα
Κατ’ άρθρο ερμηνεία

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Φ. Σπυρόπουλος
Επιμέλεια: Ξ. Ι. Κοντιάδης
Επιμέλεια: Χ. Ανθόπουλος
Επιμέλεια: Γ. Γεραπετρίτης
Αθήνα
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
2017
σ. 1884
Σχήμα: 25χ17
ISBN: 978-960-568-528-7
Κυκλοφορεί
Τιμή: 125.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-02-2017)
Περίληψη:

Με το έργο αυτό ο νομικός κόσμος της χώρας θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του μια ολοκληρωμένη ερμηνεία άρθρο προς άρθρο του ισχύοντος ελληνικού Συντάγματος. Το έργο εκτείνεται σε δύο χιλιάδες σελίδες, με τη συμβολή 60 συγγραφέων προερχόμενων από διάφορους κλάδους της επιστήμης του δικαίου, υπό τη διεύθυνση των Καθηγητών Φ. Σπυρόπουλου, Ξ. Κοντιάδη, Χ. Ανθόπουλου και Γ. Γεραπετρίτη.

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει τον αναλυτικό σχολιασμό κάθε μεμονωμένου συνταγματικού κανόνα, από το προοίμιο μέχρι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, με αναφορά στην ιστορία και τη γένεση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων, στη νομοθετική υλοποίησή τους, στη θεωρητική επεξεργασία τους, στην πράξη των συνταγματικών οργάνων, στη συνταγματική νομολογία, συμπεριλαμβανομένης και της νομολογίας του ΕΔΔΑ και του ΔΕΕ, ιδίως στο πεδίο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του "οικονομικού Συντάγματος", λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με τις προδιαγραφές αυτές η "Ερμηνεία του Συντάγματος" προορίζεται να αποτελέσει ένα έργο αναφοράς για τη θεωρία και την πράξη του ελληνικού δικαίου και για όλους όσους ασχολούνται καθημερινά με αυτό.