Βιβλίο
Το οικονομικό δίκαιο την εποχή της κρίσης
1ο Συνέδριο ΕΜΕΟΔ

Συλλογικό έργο
Εισηγητής: Γιώργος Ι. Δέλλιος
Εισηγητής: Αντώνης Γ. Καραμπατζός
Εισηγητής: Ρ. Γιοβαννόπουλος
Εισηγητής: Γκίκας Α. Χαρδούβελης
Εισηγητής: Θάλεια Ζ. Εμίρη
Εισηγητής: κ.ά.
Αθήνα
Νομική Βιβλιοθήκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 184
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-562-700-3
Σημειώσεις: Συγγραφική υπευθυνότητα: Εταιρεία Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ)
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-04-2017)
Περίληψη:

Το έργο "Το Οικονομικό Δίκαιο την εποχή της κρίσης" παρουσιάζει τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου της Εταιρείας Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ) με θέμα "Το Οικονομικό Δίκαιο την εποχή της κρίσης", που έλαβε χώρα στις 27-28 Μαΐου 2016 στο Σούνιο.

Αρχικά στην Α΄ συνεδρία ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Γ. Δέλλιος με θέμα: "Ευθύνη από επενδυτικές συμβουλές - ιδίως η ιδιότητα του επενδυτή ως καταναλωτή", Α. Καραμπατζός, οποίος μίλησε για "Το PSI και οι συνέπειές του από την σκοπιά των ατομικών δικαιωμάτων και των διακρατικών συμβάσεων περί προστασίας των επενδύσεων", και Ρ. Γιοβαννόπουλος με θέμα: "Ζητήματα από την Οδηγία 2014/17/ΕΕ - Ιδίως όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια σε αλλοδαπό νόμισμα".

Στη Β΄ συνεδρία, ο κ. Σ. Γκαντίνης ανέπτυξε την εισήγησή του με θέμα: "Οι ανεξάρτητες αρχές μετά την κρίση: Από την απόλυτη ανεξαρτησία στις πολιτικές διαμάχες", ο κ. Γ. Χαρδούβελης παρουσίασε την εισήγησή του για "Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα χρόνια της κρίσης", η κα Θ. Εμίρη ομίλησε για "Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ως φορέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων» και ο κ. Γ. Λιακόπουλος ομίλησε για «Τα μέτρα εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων".

Στη Γ΄ συνεδρία παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των κ.κ. Φ. Σπυρόπουλου με θέμα: "Δημόσια κτήση και ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου", Κ. Πισπιρίγκου με θέμα: "Τα όρια της αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου", και Β. Χριστιανού με θέμα: "Ζητήματα κρατικών ενισχύσεων κατά την εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων".