Βιβλίο
Τούρτα βατόμουρο VS λεβάντα

Βαλερί Σομπάντ
Μετάφραση: Μαρία Κωνσταντούρου
Αθήνα
Εμπειρία Εκδοτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 192
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-417-489-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-04-2017)
Περίληψη:

Κάποτε υπήρξε νέα, όμορφη, διάσημη, μοιραία... Αλλά και επιπόλαιη, εγωίστρια, σκληρή. Έκανε τρεις γάμους και δύο παιδιά, έτσι, επειδή έτυχε. Σαν αναγκαστικό διάλειμμα στην πολυτάραχη ζωή της.
Τώρα όμως η αυλαία έπεσε, τα φώτα έσβησαν. Στα ογδόντα της χρόνια, ανήμπορη να συντηρηθεί μόνη της, αναγκάζεται να συμβιώσει με την κόρη και τον γαμπρό της και να παρηγορηθεί με τις αναμνήσεις της.

Μητέρα και κόρη βγάζουν τα νύχια τους καθημερινά. Αλλεπάλληλες συγκρούσεις, πείσματα και προκλήσεις, προσβολές και ψέματα. Καμία δεν κάνει πίσω. Κάποια πρέπει να πεθάνει. Έτσι θα έρθει η δικαίωση... Νομίζουν.

Η σχέση τους κακοφόρμισε από πολύ νωρίς και το άρωμα της λεβάντας απλώς τονίζει τη δυσοσμία της. Τα λόγια τους, πάντα πικρά, γίνονται φαρμάκι όταν έρχεται η τούρτα βατόμουρο που θα επιβραβεύσει τη νικήτρια...

Όμως σε τέτοια παιχνίδια υπάρχουν νικητές; Κι αν ναι, πόσο αξίζει μια τέτοια νίκη;

"Ανάμεσα σ' αυτές τις δυο γυναίκες , ο πόλεμος είναι ανελέητος και όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Προσοχή όμως! Η πιο αδύναμη δεν είναι αυτή που όλοι μας νομίζουμε! Η Βαλερί Σομπάντ συνδυάζει έξοχα την εύθυμη διήγηση με το μαύρο χιούμορ."

Faienne Casta-Rosaz

"Δώδεκα κεφάλαια, δώδεκα μήνες, δώδεκα απόπειρες. Η Σομπάντ σκιαγραφεί μια απίστευτη πινακοθήκη πορτραίτων."

Marie-Laurence Gaillac

"Η ατμόσφαιρα θυμίζει τους περίφημους Άγγλους μυθιστοριογράφους. Η καυστική διήγηση μιας ηλικιωμένης που θέλει να ζήσει αλλά… και να βασανίσει με τις ιδιοτροπίες της. Ένα κυνικό μυθιστόρημα για την πανάρχαια σχέση μητέρας και κόρης. Διαβάζεται απνευστί και μας φέρνει στο νου τις ηρωίδες του μοριάκ."

Questions de femmes