Βιβλίο
Ανάλυση εξωτερικής πολιτικής
Από την εμπειρία στη θεωρία

Valerie M. Hudson
Επιμέλεια: Δημήτρης Καιρίδης
Αθήνα
Πεδίο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 320
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-546-750-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Διεθνείς Σχέσεις
Κυκλοφορεί
Τιμή: 24.99€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-05-2017)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σηµαντικό εγχειρίδιο για την Ανάλυση Εξωτερικής Πολιτικής, έναν σύνθετο και σχετικά άγνωστο ακόµη τοµέα των Διεθνών Σχέσεων. Παρουσιάζει τα κύρια σηµεία της θεωρίας και της έρευνας σε πολλαπλά επίπεδα ανάλυσης, στα οποία περιλαµβάνονται η προσωπικότητα και η ψυχολογία των υπεύθυνων φορέων της εξωτερικής πολιτικής και λήψης αποφάσεων, η δυναµική της οµάδας, η οργανωσιακή διαδικασία, η γραφειοκρατική πολιτική, η εσωτερική πολιτική, οι ποικίλες πολιτισµικές και κοινωνικές επιδράσεις στην εξωτερική πολιτική, τα εθνικά χαρακτηριστικά, τα αποτελέσµατα σε επίπεδο συστήµατος και άλλα. Περιγράφονται επίσης οι τοµείς στους οποίους η επόµενη γενιά των αναλυτών εξωτερικής πολιτικής µπορεί να συµβάλει σηµαντικά.

"H έκδοση του παρόντος βιβλίου της Valerie M. Hudson είναι πολύ σηµαντική. Πρώτον, γιατί καλύπτει ένα µεγάλο κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας. Δεύτερον, γιατί εισάγει τον καίριο προβληµατισµό της σύνδεσης δρώντος και δοµής µε έναν συγκεκριµένο και χρηστικό για τις Διεθνείς Σχέσεις τρόπο. Τρίτον, γιατί προσφέρει µια σειρά από πρακτικά χρήσιµα θεωρητικά συµπεράσµατα για το πώς παράγεται η εξωτερική πολιτική. Τα συµπεράσµατα αυτά έχουν γενική αξία και εφαρµογή, ακόµα και για εκείνους από εµάς για τους οποίους οι Διεθνείς Σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν µε την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία µε τη σειρά της αρχίζει και τελειώνει στις σχέσεις της Ελλάδας µε την Τουρκία.

Η ελληνική µετάφραση του βιβλίου της Hudson, "Ανάλυση εξωτερικής πολιτικής: Από την εµπειρία στη θεωρία", δεν µπορεί παρά να συµβάλει στην ωρίµανση των Διεθνών Σχέσεων στην πατρίδα µας. Για µια µικρή και ευάλωτη χώρα όπως η Ελλάδα, της οποίας η ευηµερία εξαρτάται σε αυξηµένο βαθµό από το διεθνές περιβάλλον, η ανάπτυξη του διεθνολογικού προβληµατισµού και η εξέλιξη των Διεθνών Σχέσεων αποτ��λούν εθνική επιταγή".

Από το Προλογικό Σηµείωµα του Δηµήτρη Καιρίδη