Βιβλίο
Εισαγωγή στην ανθρωποσοφική ιατρική
Πνευματική επιστήμη και ιατρική

Ρούντολφ Στάινερ
Μετάφραση: Γεράσιμος Κατραμάδος
Αθήνα
Etra
2017
σ. 490
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6830-51-8
ISBN Σετ 960-6830-52-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Spiritual Science and Medicine
Ανθρωποσοφική Ιατρική
Α/Α Τόμου: 1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-05-2017)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Εισαγωγή στην Ανθρωποσοφική Ιατρική" είναι μια σειρά είκοσι διαλέξεων που δόθηκαν σε ιατρούς και φοιτητές της ιατρικής, στις οποίες ο Rudolf Steiner παρουσίασε μια νέα προσέγγιση στη τέχνη της θεραπείας, που βασίζεται στις προσωπικές του πνευματικές έρευνες για τον άνθρωπο.
Λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη ιατρική γνώση και πρακτική, την αλχημεία τη φυσιοπαθητική το Παράκελσο, την αρωματοθεραπεία, την ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, ο Steiner μας δείχνει βασιζόμενος στις δικές του έρευνες τον τρόπο που το ολιστικό μοντέλο ιατρικής μπορεί να γίνει εφικτό. Ένα μοντέλο ιατρικής που βλέπει τον άνθρωπο ως σώμα, ψυχή και πνεύμα, ως ένα μικρόκοσμο μέσα στο μακρόκοσμο, ως έναν καθρέφτη της γης και του ουρανού.

Η εξοικείωση που επιδεικνύει ο Steiner στη θεματολογία του (και ο ενθουσιασμός του για αυτή) γίνεται φανερά έκδηλος σε αυτό το βιβλίο. Ο πλούτος της γνώσης και το εύρος κάλυψης των θεμάτων είναι εντυπωσιακά - από την έννοια της νόσου, της πολικότητας του ανθρώπινου οργανισμού μέχρι και τη σχέση της θεραπείας και της παθολογίας με τη φύση του φυτού, του ορυκτού και του ζώου, σε σχέση με τον άνθρωπο. Όργανα (όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, η ουροδόχος κύστη, το συκώτι, οι νεφροί, το νευρικό σύστημα κ.α.) και ασθένειες (όπως ο καρκίνος, η φυματίωση, ο διαβήτης, η μηνιγγίτιδα κ.λ.π) συνδέονται και συσχετίζονται με έναν νέο και εντυπωσιακό τρόπο. Τα ζητήματα της διάγνωσης, της υγείας και των θεραπευτικών αγωγών εξετάζονται επανειλημμένα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το αποτέλεσμα είναι μια νέα εκπληκτική ιατρική προσέγγιση που είναι πρακτική, πνευματική, ψυχολογική και πλήρως ανθρώπινη. Πολλές από τις διαλέξεις προέκυψαν καθαρά από τις ερωτήσεις των ιατρών. Αυτό το βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για ένα ολιστικό μοντέλο ιατρικής που συνδυάζει το πνεύμα και την επιστήμη.